Buszos kiállításlátogatások Pécsen

November 11-ére a Pécsi Galériák buszos utazást szervez Budapestről Pécsre. A program magába foglalja Nemes Csaba egyéni kiállításának, amelyen Sasvári Edit művészettörténész tart tárlatvezetést, valamint a Fiesta Gráfica – Latin-Amerikai grafikusok kiállítása című válogatásnak és Kalmár Lajos fotóművész tárlatának megtekintését.

Program:


Fiesta Gráfica – Pécsi Galéria

A Fiesta Gráfica című kiállításon mintegy 180 műalkotás látható, melyek a párizsi Latin-Amerika Házból érkeztek a Tangó Ünnep alkalmából a Pécsi Galériába. A kiállítás kurátorai: Michel Bouvet, francia grafikusművész, aki közel harminc éve rendszeresen dolgozik latin-amerikai országokban, valamint Daniel Lefort, Franciaország közép-amerikai, paraguay-i, perui és uruguay-i kulturális tanácsadója.

Kalmár Lajos egyéni kiállítása – Martyn Galéria (MIH)

Ebben a világban, ahol minden műanyag, ami aztán pár év múlva megy a kukába, teljesen érthető módon felértékelődik minden, ami tartós- valódi-időtálló, vagyis az, ami: IGAZI. A fotográfiában a falakon kifakuló-beliluló- mállani kezdő képek helyett kezdjük felfedezni a régi technikákat, a baritált papírt, a nemes eljárásokat, amikben egy közös van: ugyan macerás kézimunka, de az eredménye örök. Gyűjtők, múzeumok is ezeket keresik, pedig ők értenek hozzá. Erről szól ez a kiállítás: 30 év fekete-fehér képei fokozhatatlanul, az örökkévalóság számára, műanyag nélkül.

246163923 4735421983157898 6800736497584371373

Nemes Csaba Alakváltás című kiállításának megnyitója az m21 Galériában, fotó: Marsalkó Péter


Nemes Csaba: Alakváltás – m21 Galéria

A kiállításon Sasvári Edit művészettörténész szemszögéből járhatjuk végig Nemes Csaba több korszakát bemutató tárlatát.

Nemes Csaba Alakváltás című kiállítása egy több mint harminc éve alakuló életmű áttekintése. A cím arra utal, hogy bár művészete sokféle formát, témát mutatott az elmúlt évtizedben, azok eredőjében mégis felfedezhető egy olyan érdeklődés, ami a műveket összeköti és értelmezi a néző számára is. A kiállítás kurátora Petrányi Zsolt művészettörténész.

Indulás Budapestről: november 11., 12:00, a Művészetek Palotája elől 
Várható érkezés Budapestre: 22:00 


A jegyár tartalmazza az utazást Budapest–Pécs–Budapest útvonalon, Sasvári Edit tárlatvezetését az m21 Galériában Nemes Csaba kiállításán és a Fiesta Grafica (Pécsi Galéria) című kiállítás, valamint Kalmár Lajos fotóművész kiállításának megtekintését a Martyn Galériában.
Jegyvásárlás kizárólag online november 7.-én éjfélig.
A busz 80%-os jegyváltást követően indul.
Amennyiben a program törlésre kerül, a már megvásárolt jegyeket visszafizetjük.

torula_rezidencia.jpg
Ezt nézd! – Budapest, Pécs és Győr

A héten nemcsak a budapesti programok kerülnek középpontba: ajánljuk Nemes Csaba egyénijét a pécsi m21 Galériában, ami egy átfogó válogatást mutat be életművéből, illetve a győri Torula nemzetközi projekt keretében megvalósuló csoportos kiállítását, ami Győr városára, ipari múltjára és hagyományaira reflektál. Budapesten pedig a mozgó- és az állóképek ötvözésén alapuló, női történeteket bemutató válogatást az INDA Galériában, valamint a képzőművészetet és az irodalmat összekapcsoló projektet a Faur Zsófi Galériában.