„TÁBOR” – az Átváltozó Egyesület dokumentumfilmje

 "A film a Tócsa Táborról azaz Gyereknyaraltatásról szól és arról, amit mindenki tudni akar: mi ez a Táborozás, amit csinálunk minden nyáron? Miért táboroznak a felnőttek és egyáltalán, mit értünk »TÁBOR« alatt?"

Az Átváltozó Egyesület bemutatja: "TÁBOR" című dokumentumfilmjét
Bemutató időpontja: 2016. június 11 szombat, 17 órától. Vetítés 19:30-tól.
Helyszín: Budapest, Margit utca 9.

"Milyen a tábor? – Jó. De miért mindig ez az első kérdés?"

Komoly hétköznapok. Figyelni kell a híreket, tájékozottnak tűnni és reagálni az újdonságokra. Nem érünk rá, mert követni kell az eseményeket. Elviselhetetlenül sok minden zajlik a Földön ebben a pillanatban is. Egyszerre olvassuk, nézzük és hallgatjuk a világot percenként megrázó történéseket.
Állj. Hagyjuk abba a naprakész komolyságot! 
Keressünk egy üres házat, vigyünk magunkkal társakat és kezdjünk el játszani.

A "TÁBOR" egy ilyen játék kibontakozását mutatja be egy gyerekek és felnőttek által együtt felépített, évente újraszerveződő közösségi eseményen keresztül, ahol mindenkinek van ideje és tere megtalálni a saját gondolatait. A Tócsa tábor azaz gyereknyaraltatás egyik nyári turnusába kapcsolódunk be, ahol ezt a különleges játékot játsszák már 2010 óta. 

Megismerhetjük a játék sajátos összetevőit és terminológiáját – a történet kialakulását, a fordulatok rendszerét, a szerepek megálmodását és végül a Tócsa lényegét, minden játék legfőbb eszközét: az átváltozást is. 

RÉSZLETES PROGRAM:

15:00 - KIÁLLÍTÁS az eddigi Tócsák alkotásaiból. 

17:00 - KÖZÖSSÉGI JÖVŐTERVEZÉS - TÁRSASJÁTÉK
A közösségi jövőtervezés olyan társasjáték, melynek szabályrendszerét és lépéseit a játékosok maguk alakítják. Témája az Átváltozó Egyesület jövője, terepasztala a valóság. Hogyan lehet a tócsai játék szabadságát egész évre kiterjeszteni? Gyertek és keressünk együtt válaszokat.

19:00 - ÁTVÁLTOZÓ DEMONSTRÁCIÓ
"Hogyan történik az átváltozás? – Hát az ember bemegy az Átváltozó-masinába - és akkor átlényegül az egész tested."
(Bíró Veronika - Mici)
Az egyének szereplőkké való át- és visszaváltozása által a közösség belső viszonyai is folyamatosan alakulnak - ezáltal vesz fel új és új formákat a Tócsa tábor azaz gyereknyaraltatás.

19:30 - FILMVETÍTÉS
Az Átváltozó Egyesület bemutatja: "TÁBOR"
című dokumentumfilmjét a Tócsa táborról azaz gyereknyaraltatásról (55', magyar nyelvű, 2014)

20:30 - BULI: ZENE, TÁNC ÉS SZABAD ÁTVÁLTOZÁS
"Mi a jó abban, hogy bármi lehetséges? - Hát az, hogy bármi lehetséges." (Fekete Júlia - Bomba)

Az Átváltozó Egyesület hisz abban, hogy a játék, mint természetes és népszerű tevékenység, a világ megismerésének és a gondolati szabadság megtapasztalásának elsődleges eszköze lehet.
(Az átváltozásról bővebben: http://atvaltozo.com/)