Ezt nézd! – Finisszázsok hete

A hétre az Art+Text Budapest megnyitója mellé ajánlunk egy kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött vetítést a Romakép Műhely szervezésében, valamint a Trafó Galéria és a Kassák Múzeum finisszázsait is javasoljuk. A heti személyes kedvencünk a Horizont Galéria Liz Nielsen-kiállítása.

 

Kedden 19:00-kor új kiállítással jelentkezik az Art+Text Budapest. Az FKSE+ a galéria és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület által közösen kiírt pályázat nyertes projektjeinek bemutatója. A kiállításon Molnár Judit Lilla Train Yourself, Horváth Gideon Control Issues és Felsmann István Új absztraktok absztrakció című anyagaik fognak debütálni.

Szerdán 17:30-kor kezdődik a Romakép Műhely idei utolsó állomása a Kassák Múzeumban. A MyStreet mint „fotóhang” című vetítés és kerekasztal-beszélgetés a SajátSzínház Siklósbodonyban, egy baranyai kistelepülésen megvalósult, jövőKép című programját mutatja be. A beszélgetésen Csoszó Gabriella fotóművész, tanár, aktivista és Oblath Márton szociológus vesznek részt, a moderátorok pedig a Romakép Műhely tagjai, Puskás Réka és Szalai Márk.

Image may contain: 1 person, shoes, grass, tree and outdoor
Forrás: facebook.com

Csütörtökön 18:00-kor kezdődik Cséfalvay András Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad című kiállításának záró tárlatvezetése, majd 18:45-kor a művész performansz-előadása a Trafó Galériában. A felvilágosodás árnyai című előadás arról szól, hogy „milyen mérce segítségével találhatunk járható utakat a motivált és motiválatlan tények, elbeszélések és világreprezentációk hálóiban.”

Image may contain: 1 person, playing a musical instrument
Forrás: facebook.com

Pénteken 17:00-kor a Kassák Múzeum is finisszázzsal jelentkezik: záró kurátori tárlatvezetés az Aktív ábrák. Kapcsolatépítési stratégiák az avantgárd hálózatokban című kiállításon. A tárlat a magyar és nemzetközi avantgárdkutatás két, egymást megvilágító jelenségét, a hálózat és a folyóirat kérdéskörét köti össze az 1920-as évekbeli avantgárd folyóiratok nemzetközi viszonyrendszerét szemléltető hálózati ábrák elemzésével. A tárlatvezetés múzeumi belépőjeggyel látogatható.

 

Ezt nézd! EXTRA

Szilágyi Róza Tekla:

A Horizont Galériában egészen május 22-ig látogatható a feltörekvő brooklyni művész, Liz Nielsen Entanglement című kiállítása. Az itt bemutatott legfrissebb munkák talált fényforrások felhaszálásával készültek és az alkotó analóg sötétkamrák iránti érdeklődését bizonyítják. A művész most mutatkozik be másodjára Budapesten – jelenlegi kiállításán természeti formákra emlékeztető, a Négyszögletű kerekerdő világát felidéző, színes képzeletbeli tájakat és növényeket ábrázoló munkákat láthatunk.

No photo description available.
Forrás: facebook.com