Ezt nézd! – A hosszú hétvége elé

A hét elején a megszokottnál több programon vehetünk részt – megismerkedhetünk a hazai nyomdai technológia 19-20. századi történetével, hogy aztán könyvbemutatókon vegyünk részt. Találkozhatunk fiatal fotósokkal, és megnézhetünk magunknak egy új galéria helyszínt is.

 

Hétfőn 17:00-kor irány a Kiscelli Múzeum, hiszen megnyit a Kiscelli Nyomda, azaz a Fejezetek a főváros nyomdászattörténetéből című új állandó kiállítás, amely a budapesti nyomdászat 19-20. századi történetét mutatja be. Hogyan jöttek létre a nagy nyomdaiprai vállalatok, és hogyan fejlődött a magyar tipográfia? Honnan érkeztek a nyomda-alapítók és szakmunkások? A kiállítás azoknak is érdekes, akik szeretnének régi nyomdászati technikákat kipróbálni – erre a nyitvatartás alatt többször is lesz lehetőség.

Szintén hétfőn, 18:00-kor könyvbemutatóval zárul a Faur Zsófi Galéria HUMAN kiállítása. Kudász Gábor Arion a Budapest Fotó Fesztivál keretében mutatja be a kiállítás kapcsán frissen megjelent kötetét úgy, hogy közben Albert Ádám képzőművésszel beszélget – nem csupán művészeti kérdésekről. Az eseményre érdemes előre regisztrálni, mivel a férőhelyek száma korlátozott.
 


forrás: facebook.com

Kedden este ismét fotós programra mehetünk, hiszen a Budapest Projekt Galériában meghallgathatjuk a MOME Fotográfia által szervezett TO INFINITY AND BEYOND című projektben résztvevő hallgatók prezentációját. A MOME fotográfia szak alap- és mesterképzéséről érkező húsz fős hallgató-csoport – Bánhegyesy Antal, Bilák Krystyna, Biró Dávid, Bolla Szilvia, Geibl Kata, Lukáč Patrik, Miron-Vilidár Vivien, Sivák Zsófia, Szalai Dániel, Szalai Eszter, Szécsi Noémi, Sztrehalet Oxána, Tompa Eszter és Tóth Richard – a holland BredaPhoto fesztivál 2018-as kiadására készített új munkáikról fognak mesélni. A villám-prezentációk után kötetlen beszélgetésre lehet számítani.
 


Szalai Dániel    forrás: designisso.com

Szintén kedd és szintén 18:00 – a Fészek Galériában nyílik Fehér László kiállítása Emléknyomatok címmel. A művész 65. születésnapját ünneplő tárlatot Pataki Gábor nyitja meg – az eseményen pedig a születésnapot ünneplő kiadvány is debütál.
 


forrás: facebook.com

Pénteken 18:00-kor a Fonó Budai Zeneház mögött látogatható Artus Stúdióban nyílik kiállítás Mohácsi András legújabb rajzfestményeiből. A Porfény címet viselő anyagot Parti Nagy Lajos nyitja meg – az este így a képzőművészet és az irodalom kedvelőinek is egyaránt ígéretesnek tűnik.

Szombat délutánra is ajánlunk programot, hiszen ezen a napon 16:00-kor nyitja meg új helyre, a Falk Miksa utca 13-as szám alá költöztetett galériáját a Blitz. A Balassi Bálint útról átköltöző intézmény újranyitó eseményén többet tudhatunk meg a galéria jövőbeli terveiről és az átköltözés okairól.