A gyönyörök kertje című spanyol ismeretterjesztő film Bosch halálának 500. évfordulóján

2016-ban világszerte számos kiállítással és rendezvénnyel emlékeznek meg a különös és bizarr alakokkal teli, álomszerű festményeiről ismert németalföldi festő, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulójáról. 

Az évforduló kapcsán készült Bosch: A gyönyörök kertje című spanyol ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum nagyszabású életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba, neves művészettörténészek, tudósok és művészek közreműködésével.

A látványos ismeretterjesztő film szeptember 1-től látható a hazai mozikban, Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban és országszerte számos további helyszínen.

A film sajtóvetítése 2016. augusztus 30-án kedden 10:00 órakor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 90 perces filmvetítés előtt kb. 20-25 perces rövid sajtótájékoztatót tartunk, ahol röviden ismertetjük azt a nyolc mozifilmet, két komolyzenei és egy színházi vetítéssorozatot, amivel a következő hónapokban készülünk az "A művészetek templomai" című ismeretterjesztő mozifilm-sorozathozban.

Részvételi szándék jelzése a következő e-mail címen: [email protected]om