Bullás József új művei a Deák Erika Galériában

Az elmosódott tónusú hálózatok, a repetitív komplex formák és a mélység illúziójának festője, Bullás József legújabb műveit mutatják be a Deák Erika Galéria Hard Edge - Soft Edge című kiállításán.

2016. MÁRCIUS 11. - ÁPRILIS 2.

Megnyitó: 2016. március 10. (csütörtök), 18.00

A kiállítást megnyitja: Rieder Gábor

A tudatosan kontrollált, az évek során lassan kidolgozott és mesteri szintre fejlesztett festészettechnika egyedi és utánozhatatlan hangot adott Bullás Józsefnek. A színek fény- és árnyékfokozatainak érzékeltetése, a harmonikus konstruktív kompozíciók tónusainak elmosása és az érzékszervek becsapása Bullás festményeinek fő jellemzője. 


Bullás József festménye   Forrás: facebook.hu

Ahogy korábbi művein, jelen festményein is a valőr kapja a főszerepet. Komplex festményeinek tárgya maga a készítés folyamata. Minden munkát pontos paraméterek mentén megtervezett alapos előkészítés előz meg, de a véletlen sem kizáró tényezője a festési folyamatnak. Rétegről-rétegre készül a többszörös átdolgozás eredményeként létrejövő kép, amely árnyékoktól és 3D hatásoktól válik illúzionisztikussá. Egyetlen Bullás József festmény sem ábrázoló. Nem találunk festményein természeti referenciákat, és semmilyen más evilági témát. A festmények nem követik az absztrakt művészet szabályait sem, de annak nyelvét gazdagítják. Az absztrakt textúrákban az egyensúly és a mozgás ugyanúgy benne van, mint a bizonytalanság, hiszen a festmények úgy mondanak ellent a valóságnak, hogy az érzékelésünket bizonytalanítják el. 
Ne csodálkozzunk hát, ha a kiállítás megtekintése során újra kell fogalmaznunk relációnkat a térhez és a képekhez.

Nyitvatartás: 
szerda-péntek: 12.00 – 18.00
szombat: 11.00 – 16.00