Kiállítás nyílik a Csiliben Müllner Dóra A4-es ország projektjéből

Ha összeszámoljuk, naponta hány darab A4-es papírra nyomtatott, írt, szerkesztett üzenettel találkozunk a piactól, a mosdón át a hivatalokig, elképesztő számok jönnének ki. A működésképtelen automaták, a lépcsőházi közélet, és leginkább az ajtók és a bejáratok elhelyezkedése, nyílási iránya, a nyitási-zárási folyamatok instrukciói bőségesen ontják magukból az üzeneteket. A kompaktabb csomagok esetében műanyag irattartó fólia (bugyi) és cellux is előkerül, nagy részük szomorú szamárfüllel kókadózik átírva, utólag filccel megerősítve, esőt, napsütést túlélve.

Megértésüket köszönjük! - #a4esorszag

Az A4-eseken olvasható instrukciók sokszor egy amúgy elhárítható problémát orvosolnak, a beragadt ajtót erősebben kell tolni, a meglazult csavarú kaput finoman kell becsukni, és az érintkezési hibás liftgombnak is megvan a maga “hogyan nyomjuk”-kalauza. És legtöbbször így is maradnak az ügyek: pillanatnyilag orvosolva egy A4-essel: Times New Roman, 14-es, bold. Ha kutatnák, talán ez a variáció nyerne.

Müllner Dóra tévés-rádiós szerkesztő, újságíró évek óta gyűjti-fotózza ezeket az egészen elképesztő gazdagságú nyelvi és kommunikációs leleteket: hogyan és mit üzenünk egymásnak ezeken a lapokon? E gyűjtemény darabjai az elmúlt években elég jól kereshetővé váltak a közösségi portálokon, az Instagramon #ä4esorszag hashtag-gel immáron számos felhasználó teszi közzé saját találatait. A mozgalmat elindító, konceptuális művészként most debütáló Müllner Dóra kiállítása a Csili Művelődési Központban október 7-én és a hónap végéig, október 31-ig naponta 13-20 óra között várja a látogatókat.

Helyszín: Csili Művelődési Központ (Budapest XX. Nagy Győri I. u. 4.-6.)
Nyitva: október 7-31.
Kurátor: Orosz Csilla
A kiállítást megnyitja: Erdélyi Zsolt Superman
Utána: exkluzív A4 opening party Dj Nixonnal és Sam Starionnal

A kiállítás a Csili Csoport kiállítás-sorozatának részeként valósul meg. E sorozat alapja, hogy a pesterzsébeti Csili Művelődési Központ törekvése, hogy a lokális kultúraszervezés részévé tegye a kortárs művészetet. A Csili Csoport  egy olyan társadalmi vállalkozás Pesterzsébeten, amely összekapcsolja a “menő belvárosi” kortárs képzőművészet és pesterzsébetiekkel. A Csili Csoport tagjai az alkotó képzőművészek, a Csili munkatársai, önkéntesei, illetve mindazok, akik részeseivé válnak az alkotói folyamatnak. A kiállítások és a művészeti produktumok sok esetben inkább eszközei semmint célja a Csili Csoportnak, a kiállítás létrejötte, tervezése,  installálása, működtetése, mind a közösség bevonásával jön létre. A Csili Csoport tagja bárki lehet.