Ezt nézd! – Ünneplések után

A héten a koccintások és ünneplések után újra várnak minket a tárlatvezetések és kiállítások – sőt, most két zenei kötődésű programot is ajánlunk.

 

Szerdán 19:00-kor irány a MŰTŐ Galéria, ahol élőzene – Nimova Projekt és Fausto Mercier – és egy kétcsatornás videó várja az érdeklődőket. A Der Bau - Kafka törmelékek Kötözött Sonkája címen futó esemény előadás része 15-20 perc, ezért érdemes időben érkezni.

Csütörtökön 18:00-kor nyílik a Hidegszoba Studio legújabb kiállítása Temetés és irodai székek címen. Az alkotópáros – Aga (Bartók Ágnes) és Benedict Schmidl (Demény Sára) – munkássága a másság, a hasonlóság és az élet témák köré szerveződnek. A tárlathoz kapcsolódik egy workshop is Ilyet én is tudok! címen, ami 5–12 éves gyerekeknek szól, és ahol a másság – vagy éppen a hasonlóság – tematikájában együtt rajzolhatnak az alkotópárossal.

Csütörtökön 19:00-kor Szántó Borbála tart tárlatvezetést a Trapéz Galériában látható Választóvonalak című kiállításán. A londoni Royal College of Art szobrász szakán végzett Szántó budapesti tárlatán fém elemek, kézzel készített üvegobjektumok és saját környezetükből kiemelt tárgyak láthatóak – az eseményen többek között megtudhatjuk, hogy mi inspirálja a művek formavilágát.

 


Forrás: facebook.com

Pénteken 19:00-tól Kettős rendszer címmel startol az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál a MAMÜ Galériában. Az eseményen a 2015-ben alakult Hermina Alkotócsoport tagjai – Antalaci, Ádám Zsófia, Bolcsó Bálint, Csábi Ádám, Kedves Csanád, Kertész Krisztián, Lakatos Áron, Nádas Eszter, Nagy Zsófia, Peternák Anna, Peternák Zsigmond, Piros Boróka, Szabó Ferenc János,  Sztruhár Zsuzsa, Tillmann Hanna, Tornyai Péter, Tornyainé Dóry Zsuzsa – most a 2018-as Zsennyei alkotótáborban készült kollektív zenei-vizuális munkáikat mutatják be.


Pillanatkép a művésztelepről   forrás: facebook.com

Szombaton Balázs Eszter tart kurátori tárlatvezetést a Kassák Múzeum Aktív ábrák. Kapcsolatépítési stratégiák az avantgárd hálózatokban című kiállításán. Az avantgárdkutatás középpontjában álló fogalmakat, a hálózat és a folyóiratok kérdéskörét összekötő tárlat az 1920-as évekbeli avantgárd folyóiratok nemzetközi viszonyrendszerét igyekszik szemléltetni. A délben startoló vezetésen a kiállításra váltott jeggyel vehetünk részt – kivéve, hogyha óbudai lakosok vagyunk, hiszen ebben az esetben a múzeum és a tárlatvezetések látogatása ingyenes.


Forrás: kassakmuzeum.hu