Ezt nézd! – Young Forever

A karácsony előtti utolsó heti ajánlónkban kivételesen kicsit önmagunkat helyezzük a figyelem középpontjába – természetesen emellett sem feledkezünk meg a képzőművészeti fókuszú beszélgetésekről és kiállításmegnyitókról sem. Abban az esetben pedig, hogyha egyik eseményen sem futnánk össze: az Artmagazin Online csapata mindenkinek békés ünnepet kíván!

 

Az Artmagazin csapata az ünnepi időszakban is azon van, hogy olvasói művészeti rálátása még  teljesebb legyen – így hétfőre és keddre is magunkat ajánljuk. Azok az Artmagazin szeretők, akik hiányolnak néhány korábbi példányt a gyűjteményükből és szeretnék beszerezni a régóta vágyott lapszámokat, most igazi karácsonyi ajándékként a Fészekben válogathatnak a magazin remittendájából. Érdemes minél hamarabb benézni, az ingyenes kiadványok gyorsan fogynak!

A korábbi lapszámokkal kedveskedő esemény másik apropója a Fészek kupolatermében kedden 18:00-kor kezdődő Forever Young – Artmagazin Kortárs Aukció. A 100. lapszámot ünneplő időszak lezárásaként olyan alkotók munkáiból válogattunk, akiket kedvelünk, akikról korábban írtunk, akikről szeretnénk írni, akiket nagy szeretettel ajánlunk. Az aukció anyagát bemutató kiállítás hétfőn és kedden is nézhető, egészen 15:00-tól 19:00-ig. Azoknak pedig, akik nem tudnak hamarabb benézni a helyszínre, összeállítottunk egy online lapozgatható aukciós katalógust, ami ezen a linken böngészhető át.

Szintén kedden lesz a (2) hét műtárgya utolsó idei kiadása. Az FKSE közösségi terében 19:00-kor kezdődő esemény vendége Balogh Viktória, a konceptuális fotográfia egyik fiatal hazai képviselője. Az eseménysorozaton eddig megszokott menetrendtől eltérően most nem egyetlen alkotó egyetlen munkájáról lesz szó – ezen a kedden Balogh Viktória teljes portfólióját járja körbe a beszélgetés.

Szerdán 17:30-kor a Capa Központ Golden Boundaries című kiállításán lesz kurátori tárlatvezetés. Azoknak, akik eddig még nem látták a nemzetközi csoportos kiállítást, Oltai Kata vezetése tökéletes lehetőség a koncepció mélyebb értelmezésére, a művészek és a kurátor közös munkájának megismerésére, illetve az adott munkák megtekintésére. A programon a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.


Anna Grzelewska: Julia Wannabe, 2010-2016   forrás: capacenter.hu

Ugyanígy szerdán, de 18:00-tól a Hidegszoba Studio szervezésében könyvbemutató és filmvetítés lesz a Dob utcában. Kari Hotakainen Futóárok utca című könyvéről a mű fordítója, Patat Bence mesél, sőt: a beszélgetés és a könyv ismertetése után együtt nézhetjük meg a könyv alapján készült filmadaptációt is. Izgalmasnak ígérkező program többek között azoknak, akiknél hibádzik még egy karácsonyi ajándék, könyvajándékozáson morfondíroznak és szívesen megismernének egy új kiadványt.
 

forrás: facebook.com

Pénteken 19:00-tól indul az idei T+U hungarofuturista rave és FKSE támogatói est az FKSE-ben. Ebben az estében az a jó, hogy a Noise Anatomy kiadvány bemutatója, Holt Lenszkij és Nemes Z. Márió noise poetry performansza, a rave party és a live actek mellett a támogatói bárból elfogyasztott italok mind-mind a fiatal képzőművészeket összefogó egyesületet támogatják.