Ezt nézd! – Trafó, többször is

A héten több trafós programot is ajánlunk. Sőt, az FKSE és az FFS tagjai is aktivizálják magukat.

 

Hétfőn 19:00-tól a Trafóban tekinthető meg a KristofLab és a Ziggurat Project közös performansz-installációja. A Fusions címre hallgató projekt egy műfajokon átívelő alkotás, amely egy vizuális alkotó – Szabó Kristóf – és egy mozdulatművészeti társulat – a Ziggurat Project – együttműködésével jött létre. A 2015 óta zajló közös munka gyümölcsei mellett most egy audiovizuális prezentációt is megnézhetünk. A programra jegyváltás szükséges, amelynek ára 500 forint.


Forrás: facebook.com

Szerdán 20:00-kor kraft, werk címmel nyílik az FKSE idei új tagjainak a kiállítása. A csoportos tárlaton most kivételesen nem a már elkészült munkák állnak középpontban, hanem az új tagok – Bán András, Bilak Krystyna, Biró Dávid, Bubla Éva, Fusz Mátyás, Gallov Péter, Hajdu Levente, Horváth Villő, Kazi Roland, Lázár Dóri, Monhor Viktória, Martinkó Márk, Poór Dorottya, Regős Benedek, Szabó Menyhért, Teplán Nóra, Tettamanti Ádám, Thury Lili, Tillmann Hanna, Várnai Ágnes – alkotásainak története és a munkafolyamat hogyanjai.

Csütörtökön a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben látható Déri Miklós fotókiállítás kapcsán tartanak beszélgetést az alkotó részvételével. A Bogdán Márta vezetésével, valamint Oltai Kata és Hammer Ferenc részvételével zajló eseményen a roma emberekről készített portré párok történetéről lesz szó. A kép párok különlegessége, hogy míg az egyik az alanyok hétköznapi valóját tárja elénk, a másik kép minden esetben egy ősrégi cigány sztereotípia jelmezében ábrázolja a projektben résztvevő roma embereket.


Déri Miklós fotói   forrás: facebook.com

Pénteken 18:00-kor Dunaújvárosban nyílik kiállítás a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója tagjainak részvételével. A  Kortárs Művészeti Intézetben rendezett D-terv kiállító művészeinek – A Fehér Vera, Fromm Balázs, Kiss Richárd, Lázár Dóri, Martinkó Márk, Nagy Tibor, Németh Domonkos Tamás, Pólya Zsombor, Regős Benedek – itt bemutatott munkái mind a város nyomaira, hangjaira, történetére fókuszálnak. Az 1950-es években a semmiből felhúzott város múltjával, jelenével és jövőjével foglalkozó kiállítás egy több mint fél éves kutatás eredményeit összegzi.

Pénteken 20:00-tól a Trafóban nézhetjük meg a Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre együttműködésében létrejött Deepert. A táncművészeti performansz a test társadalmi, fizikai és érzelmi rétegei között rejlő utat igyekszik felderíteni és bemutatni. Mit jelent az intimitás? Hogyan érhető el? Hogyan fokozható? A Next feszt részét képező eseményre jegy váltása szükséges.


Deeper   forrás: facebook.com
 

Szombaton 10:00-tól bejárhatjuk a pasaréti Napraforgó utcát, hogy megismerjük az ott álló Bauhaus házak történetét. Az ottani mintatelep szinte szabadtéri kiállításként mutatja be a modern polgári otthonokban rejlő lehetőségeket. A Meszlényi Anna művészettörténész által vezetett, nagyjából kétórás sétára regisztráció szükséges a [email protected] e-mail címen. A részvételi díj 3000 forint.