The Past and the Present címmel nyílik kiállítás az Osztrák Kulturális Fórumban

A The Past and the Present című kiállításon ChrstinaWerner (AT) Reflecting Pools illetve Regős Benedek (HU) Monumentum című projektjei kelnek párbeszédre egymással. Mindkét művész bizonyos helyszíneket és azok történelmi emlékezetét vizsgálja.

Megnyitó: 2017. december 13. (18:00)

Helyszín: az Osztrák Kulturális Fórum kiállítóterme, 1068 Budapest, Benczúr utca 16.

Kiállító alkotók: ChrstinaWerner (AT) és Regős Benedek

Kurátor:
Susanne Gamauf

Reflecting Pools című munkájában ChristinaWerner a New York-i Ground Zero emlékezetkultúrájával foglalkozik. A fényképek sok évvel a terrortámadás után járják körül a helyszínt és annak architektúráját, megmutatva a masszív beavatkozást a nyilvános térbe: rendőri jelenlét, lezárások, cövekek és az omniprezens amerikai zászló. A képeket egy video kíséri, melyben Donald Trump nem sokkal a szeptember 11-i támadások után egy „nagy és magasztos“ új építmény szükségességéről beszél.
Regős Benedek Monumentum című munkájában a fotográfia praxisát az emlékezetet szolgáló objektumok viszonylatában vizsgálja. Az emlékművek – akár a fényképek – különösen komplex szimbólumok, melyek rendeltetése, hogy valamit megörökítsenek, közvetítsenek és megjelenítsenek. Regős sorozatában egyfelől azt vizsgálja, hogy hogyan jelennek meg ezen tárgyak környezetükben, másfelől pedig diszfunkcionális példákat keres, olyan monumentumokat, melyek már nem látják el eredeti funkciójukat. /Susanne Gamauf/

A kiállítás Facebook-eseménye itt érhető el.


Christina Werner: Reflecting Pools, 2017