Íme egy újabb Artmagazin x MNG játék, amin két páros, online programra és kiállításra szóló belépőt sorsolunk ki

Február 7-én 18:00-tól a Magyar Nemzeti Galéria virtuális tereiben Portrék, parkok, pipacsok címmel Topor Tünde és Winkler Nóra tart tárlatvezetést.

Rámutatnak a festői módszerek sokféleségére, mesélnek a képek születésekor meghatározó élet-élményekről, követik Szinyeit a fák közé az erdőkbe, a csendes patakokhoz, a családi birtokra, felnéznek vele együtt a levegőbe, de elkísérik Münchenbe is, végig azt figyelve, hogyan egyensúlyozott a vágyak, az ambíció és a sors adottságai közt. A program a Szinyei-kiállítás virtuális tereiben zajlik interaktív, élő tárlatvezetéssel.

215821

Szinyei Merse Pál: Pipacsos mező, 1896, olaj, vászon, 39 × 63,2 cm, Magyar Nemzeti Galéria, Budapest

Az online tárlatvezetést követően a résztvevők egy hétre hozzáférést kapnak a virtuális kiállításhoz és önállóan is bejárhatják a kiállítóteret, közelről megnézhetik a műtárgyakat és elolvashatják a kiállítótérben megjelenő tartalmakat.

Kérdésünkre helyesen válaszoló olvasóink között két komplett belépőt sorsolunk ki – így a nyertesek nem csak hogy ajándékként vehetnek részt a február 7-i online tárlatvezetésen, de másodmagukkal személyesen is ellátogathatnak a múzeum február 13-ig nyitva tartó kiállítására.

Íme a kérdés: Ki írt cikksorozatot az Artmagazin számára a legjellemzőbb Szinyei-hamisítványokról?

A válaszokat február 4-én 10:00-ig várjuk az [email protected] e-mail címen!