Ismét Borszerdát tartanak a Magyar Nemzeti Galériában – így közös játékkal készültünk, ahol két páros belépőt sorsolunk ki a jövő szerdai eseményre

A Magyar Nemzeti Galéria egyik legnépszerűbb programsorozata idén nyáron is várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. A rendezvény színes programot kínál júliusban is: szerda esténként különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a művészet rajongóit. Az idei Borszerdák témája legnagyobb művészeink köré szerveződik: Csontváry és Gulácsy, Szinyei és Ferenczy, Munkácsy és Mednyánszky, illetve Courbet, Monet és Renoir áll a programok középpontjában.

Július 6-án este a Somszög Pincészet borait kóstolva 19:00-tól Szatmári Judit Anna divattörténész Szórakozás és estélyi divat a húszas években című előadásán vehetünk részt – azoknak pedig, akik szívesebben barangolnának az aktuális kiállításokon, az esemény szervezői több tárlatvezetéssel is készültek. 18:30-tól Winkler Nóra és Topor Tünde Vásárol, sportol, dolgozik, fellép? Új nőkép az art deco plakátokon címmel vezet az Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938) című kiállításban. 18:00-tól, 20:30-tól és 21:15-től – tehát az este folyamán három alkalommal Balla Enikő művészettörténész tart tárlatvezetést Itáliai utazás címen, míg 18:30-tól, 19:30-tól és 20:30-tól Molnár Brigitta Blanka művészettörténész vezet az intézmény kiállításaiban Elképzelt tájakon – gótikus hátterek címmel. Lesz tárlatvezetés Magányos festőzsenik – úttörő magyar művészek a 19. században címmel (18:30 és 20:00), illetve A képzelet vidékei – kertek és tájak a századforduló művészetében címmel (18:45, 20:00, 21:00) is. Az este folyamán Oláh Krisztián és Oláh Kálmán zenél majd.

Borszerda05

Kérdésünkre helyesen válaszoló olvasóink között két páros belépőt sorsolunk ki a július 6-i eseményre.

Íme a kérdés: 
Milyen sportot űznek annak a Csontváry képnek a szereplői, amely Gulácsy Lajos hamisított szignójával bukkant elő?

A válaszokat július 5-én 10:00-ig várjuk az [email protected] e-mail címen! 

Borszerda | CSONTVÁRY – GULÁCSY
Magyar Nemzeti Galéria
2022. július 06. 18:00 - 22:00