Kortárs művészeti kiállítássorozat Szigligeten

​Elstartolt a Szigliget Várudvar kortárs művészeti kiállítássorozata: elsőként a Nagyházi Contemporary mutatkozik be a Balaton-felvidéki régióban, csupa feltörekvő fiatal alkotóval.

A Szigliget Várudvar eddig is meghatározó helyszíne volt a Balaton-felvidéki régiónak, azonban idén egy pop-up jelleggel szervezett, Budapest legjobb kortárs galériáit reprezentáló programmal mutatkozik be. A koncepció megálmodásáért, valamint, a Várudvar Galéria programjáért Bádé Zsófia fiatal kurátor felel, akinek elhivatott szándéka, hogy elhozza a friss kortárs alkotókat a régióban megforduló érdeklődőknek. A kurátori csapat kiemelt célja, hogy a megszokott városi kontextusból kiragadja az alkotásokat és az ismert határokat lebontva egy kellemes, természeti közegben indítson párbeszédet az új képzőművészeti tendenciák és a látogatók között. Az izgalmas kulturális atmoszférájú hely megteremtése során fókuszba kerülnek a kortárs festészet ismert alkotói, valamint kültéri installációk és interaktív műalkotások is láthatóak lesznek. 

292039708 1088463455133622 785037982773711830 n

Program:

június 27. – július 10.: a Nagyházi Contemporary egy csoportos kiállítással készül, melyben népszerű, de még feltörekvő fiatalok képeiből válogat. Leitner Levente / Jagicza Patrícia / Szabó Menyhért / Dávid Zita / Gwizdala Dáriusz / Dóra Ádám / Németh Laca / Ámmer Gergő / Bencs Dániel

július 11. – július 24.: a Godot Labor Gallai Judit Ágnes önálló kiállítását mutatja be. A művész meghatározó témája a korokon átívelő a nőiséghez és a testhez kötött, kulturálisan meghatározott gondolatiság.

július 25. – augusztus 7.: a szigligeti kiállítótérben VILTIN Galéria egy csoportos kurátori kiállítás keretében absztrakt művészeinek munkáit mutatja be. A tárgyszerű struktúrával dolgozó alkotókon át a gesztusfestészet különböző formavilágait megjelenítő festőkön keresztül változatos médiumok és technikák jelennek meg a falakon.

augusztus 8. – augusztus 21.: a Longtermhandstand egy nemzetközi hibrid művészeti galériarendszer és lélekgondozó központ, amelyet Bencze Péter alapított. Szigligeten egy csoportos kiállítást fognak bemutatni, melyben a hagyományos képzőművészeti alkotások mellett installációk is jelen lesznek.

augusztus 22. – szeptember 30.: a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotószakával együttműködésben, egy átfogó gyűjtemény mutatkozik be, master szakos hallgatók és tanárok munkáin kívül alumni munkák is jelen lesznek.


További információ:

varudvar.hu

Facebook