Újra lesznek Designers Movie Nights estek a Bem moziban

A szervezők szinte pontosan két év szünet után – 1 nap különbséggel – újból itt vannak a sorozat következő, hatodik programjával. Mi pedig hamarosan Artmagazin játékkal érkezünk, ahol a helyes válaszolók között egy páros belépőt sorsolunk ki!

2022 március 28-án, hétfőn este 8-tól a Bem moziban egy filmet nézhetünk meg, valamint három hazai tervezőt láthatunk és hallhatunk: Birinyi Tamást, Feles Danit és Szalay Zoltánt, akik mindannyian 15-20 percben beszélnek egy-egy kiemelt munkájukról.

A téma a generatív alkotás, művészet. Mit nevezünk generatív alkotásnak, hogyan készül el egy ilyen alkotás, milyen eszközökkel és milyen folyamatokkal készíthetünk ilyen alkotásokat? A résztvevőknek lehetősége lesz kérdezni és beszélgetni a kortárs magyar generatív Processinget használó alkotókkal, akár konkrét, a szofver használatával kapcsolatos kérdésekről is. 

Birinyitamás

Birinyi Tamás

A vetített film a Hello World! Processing... című film lesz (41 perc, angol, magyar felirattal is, ha a szervezőknek sikerül megszerezniük az angol feliratot is), amit Raúl Alaejos és Abelardo Gil-Fournier rendezett és a Processing nevű, a generatív művészek által sűrűn és sokat használt open-source szoftver kialakulásáról, annak gyökereiről, miértjeiről is szól.

A teljes árú jegy 1.900,-Ft, a diákjegy pedig 1000,-Ft. A jegyeket az árakra kattintva vagy akár a weboldalon keresztül is be tudjátok szerezni.

További infó, jegyvásárlás és az eddigi előadások archívuma:
https://www.designersmovienights.com