Ezt nézd! – Hétvégére

A hétre nemcsak kiállításmegnyitót, hanem záró tárlatvezetést is ajánlunk – mindezt Szentendrén (Lajos Stúdió Pinceműhely), Budapesten (Budapest Galéria) és Veszprémben (Művészetek Háza).

Szombaton 19:00-kor nyílik az Utópia című videóművészeti kiállítás a szentendrei Vajda Lajos Stúdió Pinceműhelyben. A szeptember 22-éig látogatható tárlaton a sárospataki VLS művésztelep alkotói mellett meghívott vendégművészek is részt vesznek a kiállításon: Benkovits Balázs, Csontó Lajos, Fodor János, W. Horv ' th Tibor, Hugyecsek Balázs, FeLugossy László, Magyarósi Éva, Margit Szabolcs, Molnar Ágnes Éva, Szirtes János, Szolnoki Jozsef, Rudolf Pacsika, Rizmayer Péter, Roi Vaara és Ef Zámbó István.

Vasárnap 17:00-kor záró tárlatvezetést tartanak az Among and Between című csoportos kiállításon a Budapest Galériában. A kiállító művészek – Magyari Zsuzsa, Mézes Tünde, Takács Ádám és Varga Ádám – a hétköznapi tárgyakból és jelenségekből kiindulva olyan tapasztalatokra és folyamatokra reflektálnak, mint a másolás során bekövetkező materiális átalakulás, a funkcionalitás és a funkcióvesztés közötti konfliktus, a jelentésvesztés folyamata, a folytonos formálódásban rejlő rugalmasság.

A hétvégén érdemes Veszprém felé venni az irányt, ugyanis három kiállítás is várja az érdeklődőket: szeptember 15-éig még megtekinthető Szalay Péter A felszínen című solo show-ja a Várgalériában, október 5-éig Julian Schnabel Printed Works 1983–2018 című kiállítása a Csikász Galériában és október 15-éig Tót Endre TÓTalZÉRÓK & TÓTalÖRÖMÖK című tárlata a Modern Képtárban.


Julian Schnabel: Gyermekkor IV, 2016


Tót Endre: Zero Demo, 1980