Ezt nézd! – Hét a gasztronómia jegyében

A hétre két gasztronómiai eseményt is ajánlunk: Dragomán György történeteit a Wesselényi17 szervezésében és a Ludwig Múzeum beszélgetését. Továbbá javasoljuk a szentendrei Kovács Margit Kerámiamúzeum tárlatvezetését, ami szintén az online térben zajlik majd, ugyanakkor azoknak is kedvezünk, akik szeretnének végre személyesen is műveket nézni, nekik a Vintage Galéria friss tárlatát ajánljuk.

Kedden 14:00-kor startol a Vintage Galéria legújabb kiállítása, a Két nap, két hét. A június 2. és 26. között látható csoportos tárlaton Attalai Gábor, Gémes Péter, Vera Molnar, Szíj Kamilla és Türk Péter alkotásaival találkozhatnak az érdeklődők. A Galéria kiállításának címét Attalai Gábor két művétől kölcsönözte, és olyan művek kerülnek bemutatásra, amikben a művészek különféle ismétléstípusokat használtak fel az alkotás során. Az ismétlődés és az ismétlés a képzőművészetben és a mindennapi életben is elemi szerepet játszik, működési elve révén mindig valamiféle időbeliséget is feltételez. A kiállítás megtekinthető online, valamint nyitvatartási időben, keddtől péntekig 14 és 18 óra között – az egészségügyi óvintézkedések betartásával.

101635339 1096724260713774 5260154624752484352 o

Forrás: facebook.com

Csütörtökön 18:00-kor kezdődik a Kovács Margit titkai című online tárlatvezetés a Ferenczy Múzeumi Centrum szervezésében. Mi az, amit a hagyaték rejt, ami árnyalja a megrögzült képet és újra felfedezésre késztetheti a látogatót? Mi az, amiről Kovács Margit nem beszélt, amit csak levelek, számlák, szerződések és elfelejtett fotók mondanak el? Tárlatvezetés Szilágyi Zsófia Júliával, a kiállítás kurátorával az egy éve újrarendezett Kovács Margit kiállításon a hallgatag „cserepek” között. 

Csütörtökön 19:00-kor útjára indul Magyarország egyik legismertebb kortárs írója, Dragomán György sorozata, aki amikor éppen nem ír, akkor szívesen főz – vagy legalábbis ír a főzésről. Ezekből az írásokból kapunk ízelítőt júniusban négy alkalommal, amikoris a szerző maga mondja el történeteit a Wesselényi17 Facebook-oldalán közvetített videókon.

Szombaton 20:00-kor kezdődik a Ludwig Múzeum legfrissebb kiállításához, a Lassú élet. Radikális hétköznapokhoz kapcsolódó online beszélgetés Ludwig LIVE: gasztronómiai és kulturális kalózkodás: Gyökér Zine címen. Az eseményen Szabó Eszter Ágnes, Syporca Whandal és Tóth Károly lesznek a vendégek, akikkel Készman József fog beszélgetni. Szabó Eszter Ágnes és Syporca Whandal 2016-ban kezdett a független konyha elméletével és gyakorlatával foglalkozni fanzine-ek formájában. Az alkotók a legújabb Gyökér Zine bemutatóját a Ludwig kiállítására tervezték. A karantén miatt ez elmaradt, de az online, élő beszélgetéssel ezt pótolják, sőt a beszélgetésbe Tóth Károly is bekapcsolódik Rotterdamból, aki a Poortgebouw-ban, egy híres foglalt házban lakik, ami egyszerre önfenntartó közösség és kulturális központ is.