Ezt nézd! – Új kiállítások hete

A héten két friss kiállítással bővül a budapesti galériák kínálata: a Trapéz és a Glassyard Gallery is egy-egy új válogatással jelentkezik. Továbbá ajánlunk egy finisszázst a Neon Galériában, valamint egy mozimaratont a Távmozi szervezésében.

A héten startolt Biró Dávid egyéni kiállítása, a Do you accept cookies? a Trapéz galériában. A tárlaton látható fotósorozat az arcfelismerő rendszerek mechanizmusait veszi górcső alá. A kiállítás nehezen lehetne aktuálisabb, hiszen a legújabb technológiáknak köszönhetően az arc kezdi átvenni az ujjlenyomat szerepét. Biró Dávid többek között arra tesz kísérletet, hogy feltérképezze az arcfelismerés technológiájának vakfoltjait, és különböző hackek segítségével kijátssza a rendszert. Mindeközben pedig a megfigyelés és megfigyeltnek levés etikai kérdéskörét hozza játékba, amely túlzás nélkül korunk legfontosabb dilemmáinak egyike. 

Új kiállítással jelentkezik a Glassyard Gallery is: Kútvölgyi-Szabó Áron Deep Down in the Rabbit Hole című anyagával. A kiállítás témájában és munkamódszerében egyaránt szervesen kötődik a művész előző években készült komplex installációihoz. Az új művek az internetes információdömping eklektikus asszociációinak és az adatvizualizáció legkülönbözőbb formáinak az elegyéből állnak össze. A kiállítást csütörtökön 19:00-kor Nagy Gerely, az artportal főszerkesztője nyitja meg, amit a Facebook-eseménynél lehet követni.

Ugyanekkor, de ezúttal nem a virtuális térben: Korodi Luca A Föld bőre című kiállításának finisszázsa veszi kezdetét a Neon Galériában. A tárlat anyagának lapaja a Buckminster Fuller által megszerkesztett Dymaxion map provizórikus teregetése. A tárlaton egy festészeti játék látható, ahol a színek hangolása formákkal, a véletlenből a konkrét felé tart, és fordítva. 

102745044 3441481245881827 684290729517776896 o

Forrás: facebook.com

Szombaton és vasárnap Buharov-filmeket nézhetünk az otthonunkból: a Távmozi 40 Labor –  Buharov-filmek hétvégéje című vetítéssorozatán megnézhető többek között a Fertőző bátorság, a Jancsika és a libuskák és Az itt élő lelkek nagy része – utóbbihoz kapcsolódik egy közönségtalálkozó is. A jegyvásárlással a készülőben lévő Melegvizek országa című új Buharov-film utómunkálatait támogatod. A részletes program és a jegyvásárlás az alábbi linken érhető el.