Ezt nézd! – Virtuális kiállítások

Sorra zárnak be a múzeumok Budapesten, a legtöbb galéria is csak korlátozottan, előzetes bejelentkezés után látogatható, ezért a heti ajánlónkat is ehhez kellett igazítanunk: online, otthonról is nézhető kulturális programokat javaslunk. Ezen a héten négy virtuális kiállításra hívjuk fel a figyelmet: a Magyar Nemzeti Galéria – Szépművészeti Múzeum, a Modern Art Oxford, a Kisterem és az Anne Frank House tárlataira.

A Magyar Nemzeti Galéria – Szépművészeti Múzeum Digitális Múzeum programjának köszönhetően most online is megtekinthető a Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítás. A virtuális tárlat bejárása során az egyes képekhez háttérinformációkat is biztosítanak.

A Modern Art Oxford The Body című online kiállítása is megtekinthető otthonról. A tárlat azzal foglalkozik, hogy a művészek hogyan használják a testet médiumként az identitás, az identitáspolitika és a művészet új fogalmainak kifejezésére. A kiállítás kísérőszövege angol nyelvű.

Screenshot 2020 03 16 at 17.09.01

Forrás: artsandculture.google.com/

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel a Kisterem kizárólag előre egyeztetett időpontban látogatható – ugyanakkor Kokesch Ádám Gyökér című kiállítása most virtuálisan is megtekinthető a galéria Facebook-oldalán Biró Dávid fotóin keresztül.

Az amszterdami Anne Frank House online kiállítása végikíséri Anne Frank életét egészen gyermekkorától kezdve – bemutatva korai fotókat, videófelvételeket, illetve részleteket a mára alapművé vált naplójából. A tárlat szövege magyar nyelven is elérhető.