Képző: A Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázata

 "Testvér, testvériség" - azaz milyen ereje van a testvéri kapcsolatnak, illetve hogy van jelen életünkben a testvériség? Ezen fogalmak képzőművészeti ábrázolása került a Diákhitel Központ Zrt. immáron negyedik alkalommal meghirdetésre kerülő festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatának fókuszába, melyen a középiskolás diákok és felsőoktatásban hallgatók indulhatnak értékes és hasznos díjakért.

Negyedszer is KÉPZŐ

Közel 2000 alkotás született a KÉPZŐ pályázat eddigi fennállásának első három évében a jellemzően társadalmi problémákat középpontba állító felhívásra, így idén ismét útjára indítja nagyszabású művészeti pályázatát a Diákhitel Központ, az MFB csoport tagja.  „Testvér, testvériség” két hétköznapi, ám nem mindennapi fogalom a témája az idei KÉPZŐ pályázatnak, amely nem csak egymáshoz, hanem a világhoz fűződő kapcsolatunkat is definiálja. A téma inspirálta reflexiókkal november 29-ig pályázhatnak a jelentkezők festészeti, grafikai és fotóművészeti alkotások formájában.


 ©Diákhitel

A pályázatra nem csupán művészeti képzésben résztvevő, hanem bármilyen magyar, közép- vagy felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező hallgató jelentkezhet alkotásával. A beküldött pályázatok előzsűrizésen esnek át, a továbbjutó művekből négyfős szakmai zsűri választja ki a díjazott, illetve a későbbi kiállításon részt vevő alkotásokat. A zsűri elnöke, a pályázat fővédnöke Duliskovich Bazil képzőművész, a zsűri további tagjai: Fürjesi Csaba festőművész, Horváth Judit, az A38 Kiállítótér és a K.Petrys Ház vezetője, valamint Tóth Andrej festőművész, grafikus.

A győztes pályaművek 2015. december 22-től mutatkoznak be a nagyközönség előtt a budapesti A38 Hajó Kiállítótermében. Érdemes indulni a pályázaton, hiszen az első három díjazott egymillió forint értékben vihet haza asztali számítógépet, táblagépet és okostelefont.

A pályázat fődíja: 1 db MacBook Pro 13” 128 GB
A pályázat második díja:  iPhone6 Plus 128 GB
A pályázat harmadik díja: iPad mini4 128 GB

További részletes információ, pályázati kiírás és letölthető plakát a www.diakhitel.hu/kepzo webcímen érhető el.