ARTMAGAZIN CIKKÍRÓ OPEN CALL

Megjelenés, éves előfizetés, plusz egy extra múzeumi program - az Artmagazin folytatja cikkíró pályázatát!

A művészeti írás sokakat ambicionál, az Artmagazin harmadjára meghirdetett pályázata nekik szól. Öröm, ha a képzőművészet, művek és kiállítások is témái a közgondolkodásnak, ehhez fontos, hogy értő, de a szakmán túli, nagyobb közönséghez szóló szövegek szülessenek róla. Akiket megmozgat ez a kombinált kihívás, jelentkezzen, itt a lehetőség!

 

Egy művész akiről mindent elmondtak már. Vagy mégsem?

NÉZD A MŰVET!
Frida Kahlo
ARTMAGAZIN CIKKÍRÓ OPEN CALL

Ismerjük az életét, a szerelmeit (hiszen készült róla film). Megjelenése senkiével össze nem téveszthető. De mi a helyzet a műveivel? Azokról mit gondolunk?

Várjuk szövegeiteket a Magyar Nemzeti Galériában november 4-ig látható Frida Kahlo – Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból című kiállítás kapcsán az ott bemutatott művekről, műcsoportokról. Olyan írásokat kérünk, amelyek a sztereotíp gondolatok és a Kahlo-életművet, életrajzot ismertető tények helyett új olvasatban, a kiállítás friss élményére építve szólnak a művekről, azok összefüggéseiről. Friss meglátásokat, véleményeket várunk, olyan gondolatokat, amelyeket a most Budapesten látható képek, fotók inspiráltak.

A három legizgalmasabb, legátgondoltabb és legprofibb szöveget az Artmagazin Online felületén publikáljuk, szerzőiket a honorárium mellett egy-egy Artmagazin-előfizetéssel jutalmazzunk. Partnerünk, a Magyar Nemzeti Galéria a kiállítás reprezentatív katalógusát és Baráti Kör tagságot is ajándékoz a három dobogósnak. Sőt, mindhárman részt vehetnek vendégeikkel együtt egy kifejezetten nekik szervezett, zártkörű tárlatvezetésen.
A többi pályázó munkáját a legújabb Artmagazin-lapszámmal köszönjük meg.
 


Guillermo Kahlo: Frida Kahlo, 1925 körül Reproducción Facsimilar por Gabriel Figueroa ©Archivo Museo Dolores Olmedo

A zsűri tagjai:

Az Artmagazin alapítói:
Topor Tünde, Winkler Nóra, Einspach Gábor,

Az Artmagazin szerkesztői:
Lépold Zsanett, Szikra Renáta, Szilágyi Róza Tekla,

A Magyar Nemzeti Galéria képviseletében:
Lantos Adriána, a Frida Kahlo kiállítás kurátora
Bellák Gábor, művészettörténész

 


Terjedelem: szóközzel együtt 6000 karakter
Formátum: Word

Azonosítás: kizárólag jeligés pályázatokat fogadunk el

Ide: [email protected]

Beküldési határidő: 2018. augusztus 20.
Eredményhirdetés: 2018. szeptember 15.

Jó munkát!

 

Nyitókép: Ismeretlen fotós: Frida Kahlo és Chavela Vargas Costa Rica-i énekesnő, 1945 Reproducción Facsimilar por Gabriel Figueroa ©Archivo Museo Dolores Olmedo