Száguldó Riporter – Gallery Weekend Budapest 2016

Artmagazin

A jövő héten kétségtelenül beindul a kulturális élet, pláne Budapesten. Az egymásra szervezett kiállításmegnyitók és a Gallery Weekend Budapest hírei már most készenlétbe állítják szupergyors, laza, szózsonglőr munkatársainkat: a Száguldó Riportereket.

Helyszíni tudósítóinknak a hét folyamán számos programjuk lesz, de a legnagyobb tempót a szeptember 10. és 11. között zajló Gallery Weekend kívánja meg. A budapesti kortárs kereskedelmi galériák szezonnyitó fesztiválja húsz helyszínen várja közönségét, szóval ezt még egy hivatásos műértőnek is izmos lesz követni, úgyhogy mi majd megsúgjuk, mi a kihagyhatatlan. Az is biztos, hogy mindegyik riporternek kikívánkozik majd a véleménye, mert GWB-n minden képzőművészeti műfaj jelen lesz a figurális festészettől (Bodoni Zsolt, Moizer Zsuzsa, Losonczy István) az absztrakción át (Keserü Károly) a konceptuális művészetig (Kokesch Ádám, Tibor Zsolt, Szabó Dezső, Felsmann István, Trapp Dominika), sőt a fotó különféle irányzatai és nemzedékei is nehezítik majd a döntést, mármint hogy melyik helyszínen és hogyan töltsük el a művészetre szánt időnket.

Kövess minket online Facebookon és Instagramon vagy találkozzunk a helyszínen! Mi szokásunkhoz híven mindenhova két keréken érkezünk – biciklivel vagy BUBIval – és ahogy lezártuk, már posztolunk is.


Keresztes Zsófia ezernyi kórházi műanyagcsőből épített munkája a Nylon Discotheque című csoportos kiállításon, a GWB központi helyszínén, azaz a Budapest Projekt Galériában

A GWB-n résztvevő galériák: acb Galéria, Art+Text Budapest, Chimera-Project, Deák Erika Galéria, Horizont Galéria, INDA Galéria, Kisterem, Knoll Galéria, Molnár Ani Galéria, Galéria Neon, NextArt Galéria, TRAPÉZ, Várfok Galéria, VILTIN Galéria és Vintage Galéria.
 


A száguldás támogatója a
   


♡ BUBI LOVES ART ♡