ARTMAGAZIN PROGRAMOK A DESIGN HÉTEN

Ruhák, művek, rajongás, inspirációk – képekkel kísért kerekasztal-beszélgetés, Tarantino Hollywoodja és a művészeti piacot bemutató izgalmas film

 

OKTÓBER 9. (szerda) 19:00 @ THE WORKSHOP
ART LOVES FASHION AND BACK 
Ruhák, művek, rajongás, inspirációk – képekkel kísért kerekasztal-beszélgetés

ARTMAGAZIN X CAKÓ X JE SUIS BELLE X NUBU X SZEGEDI KATA

Hogyan inspirál divattervezőket egy művész, egy emlékezetes múzeumi látogatás, egy kedvenc festmény színei és karaktere? És ezen élmények miként épülnek be textilekbe, mintákba, fazonokba és kollekciókba? Ezen az estén a képzőművészet gazdag kreativitása találkozik a divattervezés alkotói folyamataival három sikeres nő személyes élményei és munkái kapcsán.

Résztvevők: Cakó Kinga /CAKÓ/, Garam Judit /NUBU/, Kiss Tibi /JE SUIS BELLE/, Szegedi Kata /SZEGEDIKATA/
A beszélgetést vezeti: Winkler Nóra /ARTMAGAZIN/

Helyszín: THE WORKSHOP, 1061 Budapest, Paulay Ede u.16.
Az esemény ingyenes, regisztrációhoz kötött: [email protected]

 

OKTÓBER 10. (csütörtök) 18:00 @ THE STUDIOS
TARANTINO HOLLYWOODJA
Topor Tünde és Winkler Nóra páros művészeti előadása képekkel

Tarantino új filmje Hollywood sokadik aranykorába visz, kulisszákba, flitterekbe, Los Angeles villanegyedébe, a letűnőben lévő hollywoodi és a felívelőben lévő spagettiwesternek világába, sztárok, kaszkadőrök, táncosok közé. Az álomgyár glamúrja és a képzőművészet kölcsönösen hatottak egymásra; a pop-art művek és a moziplakátok, képregények, a felnagyítás és a léptékváltások, az újfajta sztárkultusz mind-mind ennek eredménye. És persze az alaptoposz: a stúdiók sikertörténete elválaszthatatlan magyar származású alapítóiktól, a kivándorolt és ott alkotó kreatív elméktől.

Az előadás sok képpel és történettel mutatja meg a film és festészet oda-vissza inspirációját a balassagyarmati Deutsch nővérek Dolly Sistersként táncolt fantasztikus revüitől Andy Warhol és Tom Wesselmann vibráló poszterein át a Tarantino kortárs Jeff Koons és Damien Hirst megalomániájáig. A végén mindennek feloldása - de ez legyen meglepetés!

Helyszín: THE STUDIOS, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 38.
Részvételi díj: 2 500 Ft
Regisztráció: info@artmagazin.hu

 

 

OKTÓBER 11. (péntek) 18:00 @ THE STUDIOS
A műgyűjtés globális világa – ahogy még sose láttad
film + koktél + Q & A

A díjesővel kísért amerikai film, a SENKI TÖBBET páratlan helyszíneken és élvonalbeli megszólalókkal vezet be a nemzetközi művészeti piac léptékébe, rendszerébe, rejtelmeibe. Műgyűjtők, dealerek, művészek, galériások, nagy árverezőházak között utazunk, hogy megértsük a felfoghatatlan rekordárak, hangos sikerek és csendes műtermek, múzeumok és vásárok természetét és szerepét. 

Az izgalmas film után jöhetnek a kérdések, az Artmagazin válaszol!  

Helyszín: THE STUDIOS, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 38.
Részvételi díj: 2 500 Ft
Regisztráció: info@artmagazin.hu