Artmagazin-díj az Art Market Budapesten

Október 13-án, csütörtökön az Artmagazin csapata – Mucsi Emese, Páldi Lívia, Szikra Renáta, Szilágyi Róza Tekla, Topor Tünde és Winkler Nóra – egész napos terepszemlét tart a Millenárison. 

Bejárjuk az összes standot, figyelünk és kérdezünk, hogy aztán 15:00-tól nyilvánosan vitassuk meg a látottakat és adjuk át az Artmagazin-díjat az idei vásár általunk legjobbnak/legkortársabbnak/legátgondoltabbnak/legfrissebbnek/legszofisztikáltabbnak/legötletesebbnek/legnemzetközibbnek – és még folytathatnánk – ítélt standjának. 15:00-tól tehát Nyertes terek. A kortárs műkereskedelem közelmúltja az Artmagazin-díj tükrében című beszélgetés a Millenáris C épületének Café Lounge-ában.

NYERTES TEREK – A kortárs műkereskedelem közelmúltja az Artmagazin díj tükrében – BESZÉLGETÉS:
időpont: 2016. 10. 13. 15.00-17.00
helyszín: Art Market – Millenáris C – Café Lounge
résztvevők: Mucsi Emese, Páldi Lívia, Szikra Renáta, Szilágyi Róza Tekla, Topor Tünde, Winkler Nóra 
Vendég: a 2016-os nyertes galéria vezetője

Előzmények:
2015-ben a művészek által üzemeltetett ISU - Insitut za savremenu umjetnost standját találtuk a legszebbnek az Art Market Budapesten. A montenegrói ISU egy független kortárs művészeti intézmény, amelyet művészek alapítottak és üzemeltetnek (artist-run space).
Az Artmagazin mint a kortárs képzőművészeti vásárok nagy barátja, már évek óta díjazza a hazai művészeti vásárok legszebb standjait. A hagyományt teremtő elismerést először – még a Budapest Art Fairen – a Kisterem Galéria nyerte el, majd három éve – már az Art Market Budapesten – a 2B Galéria Waldsee 1944 nemzetközi levelezőlap kiállítása, tavalyelőtt a Vintage Galéria, 2014-ben pedig a Trapéz Galéria vihette haza az Artmagazin-cikket és 25% standkedvezményt érő elismerést.
A zsűri (Mucsi Emese, Német Szilvi, Topor Tünde, Winkler Nóra) választása idén tehát a Trema kiadót is üzemeltető montenegrói ISU - Institute of Contemporary Arts intézményére és kiállítására esett, akik a „Balkan Guest” szekció meghívott résztvevőiként első alkalommal mutatkoznak be a hazai közönségnek.