Artmagazin élő közvetítés – Címlapsztori: Az eBay-en vett remekmű

Pénteken Huszár Vilmos eddig ismeretlen kerámiaszobráról beszélgetünk

Legutóbbi számunk címlapsztorija egy újabb szenzációs azonosításról szólt: egy, az eBay-en vett kis kerámiaszobrocskáról. Huszár Vilmos eddig ismeretlen műve kapcsán Barki Gergellyel, cikkünk szerzőjével és a szobor tulajdonosával, Lózsy Péterrel Topor Tünde beszélget.

Mikor?: március 12. (péntek) 20:00

Néhány éve az Ebayen 95 euróért vett meg egy kerámiaszobrot egy jó szemű, régi kerámiák, porcelánok iránt érdeklődő gyűjtő, aki egyébként civilben a Gettó Gulyás étterem társtulajdonosa. Senki, akinek megmutatta, nem hitt benne, hogy a szobron látható szignó – „V. HUSZÁR” – tényleg Huszár Vilmos kezétől származhat. Hiszen Huszár Vilmostól nem ismerünk egyetlen szobrot sem. Csakhogy a gyűjtő, Lózsy Péter olvasta az Artmagazinban Barki Gergely előző cikkét, az Anyád, Cyla... címűt, amely egy Csáky József-szobor kapcsán íródott, úgyhogy megkereste szerzőnket... Innen indul beszélgetésünk, amelyet péntek este élőben követhetnek az Artmagazin Facebook-oldalán, Youtube-csatornánkon és az alább beágyazott Youtube-ablakban.

Legutóbbi számunk megvásárolható a MOL-töltőállomásokon, a nagyobb Relay újságárusoknál, a Libri és a Bookline oldalán keresztül, valamint digitális formában az Artmagazin Online felületén (https://www.artmagazin.hu/megrendelolap).