HETI POP – Grimes eladósorban lévő lelke, jótékonysági plakátvásár és egy „érintetlen” lelet Rómából

Verona közelében egy csodás állapotban megmaradt ókori római mozaikpadló került felszínre. A szinte teljesen érintetlen lelet Olaszország északi részén egy szőlészet területén bukkant fel – és a jelenlegi információk szerint egy Kr. u. 3. századi római villa padlózatának része. A római villa létezését először 1922-ben fedezték fel a kutatók – azonban évtizedeken keresztül nem tudták beazonosítani a lelet pontos lokációját, ez azonban most sikerült.

Ancient roman mosaic floor italian vineyard verona designboom818

Forrás: designboom.com

A HYPEANDHYPER jótékonysági plakátkampánnyal indítja webshopját. Az online boltban elsőként egy limitált példányszámú kollekcióval találkozhat a közönség, amelynek főszereplői azok az élharcosok, akik a koronavírus okozta megváltozott életkörülmények közepette is tanúbizonyságot tesznek a szakmai helytállásról és hivatástudatról. A plakátokon az egészségügyben, a mezőgazdaságban, a közösségi közlekedésben dolgozók, a fuvarozók, a bolti eladók, futárok és fizikai munkások elevenednek meg. A kampány jelmondata – HELP A HERO. BE A HERO. – arra buzdít mindenkit, hogy válasszon egy szívének kedves főhőst és az így megvásárolt plakát bevételével támogassa a hétköznapok hőseit, miközben felajánlásával ő is hőssé válhat.

Legfrissebb művészeti projektjében a popsztár, Grimes többek között lelke egyik darabját szeretné eladni. Grimes művészeti projektje ezen a héten debütál két párhuzamosan megvalósuló online kiállítás keretében – a Gallery Platform Los Angeles és a Maccarone Los Angeles szervezésében. Az énekesnő rajzokat, printeket, fotográfiákat és konceptuális munkákat mutat be abból az arzenálból, amit az elmúlt tíz év alatt készített. A kiállítás a Selling Out címet viseli és Grimes elmondása szerint zenéjének közvetlen kiegészítései. Az anyag talán legnagyobb hírt vert darabja az a szintén Selling Out címet viselő jogi dokumentum, amely szerint az énekesnő lelkének egy bizonyos százalékára tesz szert a munkát megvásárló gyűjtő.

1000x 1

Forrás: bloomberg.com

Források: designboom.com, bloomberg.com