HETI POP – Új Simone de Beauvoir-regény, elhalasztott Christo-mű és a MOME online babakelengyéje

Hamarosan eddig ismeretlen Simone de Beauvoir-regény fog megjelenni, amely a Les Inséparables (Elválaszthatatlanok) címet viseli és a feminista író és filozófus Elisabeth „Zaza” Lacoinhoz fűződő gyermekkori barátságáról szól. Az 1954-ben született könyv témája még az író élete alatt túl intimnek találtatott, azonban 2020 októberében francia, majd 2021-ben angol nyelven jelenik meg a Vintage gondozásában.

Screenshot 2020 05 02 at 12.06.18

Forrás: dazeddigital.com

Izolációs babakelengye pakkokat tervezett a MOME. Ebben asorozatban az első egy olyan csomag, amely egy újszülött fogadásához szükséges eszközöket és információkat tartalmazza, mindezt egy weboldalról letölthető formában. A pakkok és a bennük található használati útmutatók szakemberek bevonásával készülnek. A csomagok know-how-ja – a benne lévő dolgok listájától a kommunikációs anyagokon át a csomag fizikai elrendezéséig, a tervrajzokig – digitálisan letölthető formában elérhető bárki számára, aki tenni szeretne embertársaiért. Így a segítő dobozokat bárki összerakhatja közvetlen környezetében élők vagy akár hátrányos helyzetű csoportok számára is. A segítség ezen a linken érhető el.

A Limelight csapata különleges épületfestést készített a közelmúltban. Az alkotást eredetileg a lille-i operaház épületén mutatták volna be áprilisban egy fényfesztivál alkalmából, az eseményt azonban a vírusra való tekintettel törölték. Mivel az animáció már készen volt, a Limelight 3D nyomtatással elkészítette hozzá az operaház 1:40-es makettjét és élő adásban mutatta be az alkotást különböző online csatornáin.

Christo régóta várt párizsi, nagy volumenű intervenciója, az Arc de Triomphe becsomagolása a koronavírus miatt 2020 helyett 2021-re csúszik. Annak ellenére, hogy a galériák és kis múzeumok május 11-től elkezdhetik megnyitni kapuikat Franciaországban, Christo eredetileg szeptember 18. és október 3. között megvalósuló akcióját, amely a művész Centre Pompidouban rendezett kiállítását kísérte volna, egy évvel eltolták.

Források: dazeddigital.com, artnews.com