Mobil szauna a Duna-parton

A Valyo köztéri buszprojektje

Mindennapi környezetünknek csak bizonyos pontjaihoz köt intim viszony. Ezekre a pontokra pedig általában valamilyen meghatározó élmény helyszíneként emlékszünk: ezen a padon csókolóztam először, itt gyökerezett földbe a lábam, amikor ötévesen megláttam egy nyestet, itt sétáltam, amikor felhívott az unokatestvérem, hogy babát vár. Mentális térképünk ilyen szubjektív emlékpontok mentén rajzolható fel.
 
A Valyo Mobil Szaunája ezzel a jelenséggel operál. Az izzasztókabinná átalakított Steyr típusú busz 2014. február 27-től kezdve egy olyan tapasztalat lehetőségét biztosítja a vállalkozó szellemű buszhasználóknak, aminek a megélése kapcsán minden bizonnyal különös viszony fűzi majd őket a Dunához és Budapesthez.
 
A Valyo szaunájából négy hétvégén keresztül nézheti bárki a télvégi Budapestet különböző Duna-parti helyszíneken egy szaunakályha mellett. Aki pedig hűvösre vágyik, annak csak ki kell ugornia a kabinból a Duna mellé egy kis felfrissülésért.
 

Az élmény megélésére először február 27-én, csütörtökön 18 órától a Lánchíd budai hídfőjénél lesz lehetőség.
19 órától a szaunában Budapest és a Duna kapcsolatáról Finta Sándor, Sinka Károly(Sinya), Szőllőssy Balázs és a budapesti Critical Mass egyik főszervezője, Tömör Miklós beszélget. 
 
A busz a következő hétvégéken 11 és 23 óra között ezeken a helyszíneken lesz megtalálható: 
március 8-9.: Margit híd, budai hídfő (a híd lábánál található parkoló)
március 15-16.: Óbuda (az Újpesti vasúti híd alatti terület)
március 22-23.: Valyo Part (Lánchíd, pesti hídfő, északi oldal)
 
Valyo egy olyan fiatal csapat, amelynek tagjai szeretnék, ha a budapestiek mentális térképére rákerülne a Duna. Tevékenységükkel azt segítik elő, hogy az emberek használhassák a Dunát, és hogy az itt élők magukénak érezzék az életterüket adó várost és folyót egyaránt. Ehhez kapcsolódva szerveznek eseményeket a parton: kacsakőbajnokságokat, közösségi tervező workshopokat, tanösvényt. A budapesti Duna-parton felbukkanó színes padokat is ők jegyzik, valamint a népszerű Valyo Partot is ők szervezték tavaly nyáron. 
 
A Valyo Mobil Szauna használathoz előzetes bejelentkezés szükséges. 
További részletek és regisztráció a Valyo honlapján és Facebook oldalán.