Hagyjátok abba a fúrást!

Képes beszámoló a HelloWood workshopról

Winkler Nóra

- Hagyjátok abba a fúrást! – Ezt egy kisfiú kérte, hogy hallani lehessen az egyik csapat előadását, míg a másik még ácsolt. Ez kb. össze is foglalja a lényeget, pláne hazai áthallásokkal. Csak akkor készülnek el a dolgok, ha nagyon összetart mindenki.

A HelloWood egy egyhetes workshop tábor fára, Vigantpetend mellett, fantasztikus tájban. Magyar es külföldi építészek pályáznak a részvételre, a csapatok egy hétig terveznek, makettet csinálnak, majd egyenletesen lebarnulva megépítik a munkákat a Step Closer vezérgondolat mentén. Saját borozó-büféjük, közös konyhájuk, esti bulijaik vannak. Laza, mezítlábas, kreatív, ízléses. A végén szakmai zsűri választja ki nagy nehezen a legjobbat, én ebben vettem részt, és sajnáltam, hogy nem voltam végig ott, annyira jó.


Holland magyar vegyes csapaté a Body Bar. Kicsi alapterület több megmászható emelettel, kihajtható dohányzófallal. Muszáj közel lenned a többiekhez, ha itt iszol. Élőben tesztelték minden este, 30 fővel is működött. Abszolút közönségkedvenc volt.


A Sporaarchitects asztala, 120 fős, WOOD feliratot ad ki.


Csákány István és Szemerey Samu zsűritagok diszkusszálnak.


Kopek Gábor es Bálint Imre zsűritagok a Body Barban.


Tom Dóm. Csavarozás nélkül rögzített elemekből épült óriás pihenő, tanga alakú árnyékoló elemekkel.


Zoboki Gábor vezette az e-motion TRACK kapu építését. 20 méter hosszú, 3 méter magas, sárkányszerű, a két vége ide-oda el tud mozdulni, mint Süsü farka.


Zoboki szalad a szép szerkezetben.


Big O a tájban. Elég jól néz ki.


A lengyel epítészek vezette csapat POLYPHONY szerkezete. Felfüggesztett faelemek közt kell átmenni, az összeérő hasábok isteni kis hangot adnak ki. Meditatív, szép, semennyire se erőlködős munka, ezt szavaztuk nyertesnek.


Ízig-vérig városi fiú jön ki átszellemülve.


Lett egy ilyen fülke.


A Kapocs installáció ott is marad forever.


Mordor Malma szélerőmű. Itt még fekszik.


Modern gályamunkások.


Így.


Telihold és áll.


Út a búzamezőkön át az iWood szoborszerű szerkezetéhez. Közösségi de privát zenehallgatás 4 főnek.


Ez meg egy csillagnéző, alá kell állni es  olyan az akusztika, hogy
hangosan hallod a légzésedet.