ELSŐ KÉZBŐL: Beke László mesél saját gyűjteményéről – I-II. rész

The World is Like a Mirror – Fejezetek a koncept art történetéből – Beke László gyűjteményéből című kiállításon az Art+Text Budapest galériájában

Az Artmagazin ELSŐ KÉZBŐL sorozatának újabb felvételén Beke László vezet végig minket saját gyűjteményén, a The World is Like a Mirror – Fejezetek a koncept art történetéből – Beke László gyűjteményéből című kiállításon az Art+Text Budapest galériájában.


HELYESBÍTÉS: Anette Messsager nem Daniel Buren felesége, hanem Christian Boltanskié. 

A különleges gyűjtemény az 1970-es évek elején kiteljesedő konceptuális képzőművészeti fordulat lenyomatát adja. A kiállításon láthatóak az 1973-as balatonboglári TÜKÖR / MIRROR / SPIEGEL / MIROIR című kiállítás művei, merítés az 1979-es Sydney Biennáléra – szintén Beke által – összeállított kelet-európai anyagból és a teljes egészében még soha be nem mutatott, 1972-es Utcakövek, sírkövek című diakollekció.

Az Artmagazin ELSŐ KÉZBŐL tárlatvezetés-sorozata közvetlen betekintést ígér a művészi/gyűjtői munkafolyamatba, a műalkotások/gyűjtemények létrejöttének kulisszatitkaiba a művész/művészettörténész/gyűjtő vezetésével. Albert Ádám, Bak Imre, Birkás Ákos és Csáki László után most először egy gyűjtemény létrejöttébe kapunk betekintést a lehető legközvetlenebb módon, magától a gyűjtőtől, a korszakról alkotott képünket egyébként is meghatározó művészettörténésztől, Beke Lászlótól.

Felvétel időpontja: 2017. február 8., 16.00 – 17.30
Helyszín: Art+Text Budapest (1054 Budapest, Honvéd utca 3.)

Kamera, vágás: I. rész: Esterházy Marcell, II. rész: Bognár Benedek