MÖBEL x KUNST

Az acb Galéria és a MÖBELKUNST kiállítása

A MÖBELKUNST vintage bútorboltban jártunk, a Soroksári útnál, ahol az acb Galéria művészei a Design Hét alkalmából az ott található bútordarabokat, ipari tárgyakat is felhasználó, bevonó, azokra reflektáló műveket és installációkat hoztak létre.Tovább...

A kiállítás sajtóanyaga

Az acb Galéria és a MÖBELKUNST bemutatja
MÖBEL X KUNST

A design felesel a képzőművészettel, a műtárgyak pedig bútorokat toboroznak maguk köré a MÖBELKUNST és az acb Galéria közös kiállításán. A 20. századi designklasszikusokkal, különös bútorrelikviákkal, ipari darabokkal teli, nyüzsgően eklektikus raktár Budapest egyik legnevesebb kortárs művészeti galériáját látja vendégül a Design Hét keretében rendezett kiállításon.

Mi történik a bútorokkal, ha műtárgyak vonzásába kerülnek? Visszahúzódóak, alárendeltek lesznek? Túlkiabálják, összezavarják a fehér kocka kiállítótérből látogatóba érkező műalkotásokat? Vagy éppen készségesen segítenek majd értelmezi a műveket, sőt, talált tárgyakként hagyják beszippantani magukat az installációs térbe egy teljesen új alkotást létrehozva?

Az acb és a MÖBELKUNST nagyon nagy izgalommal szervezte ezt a nem hétköznapi találkozást, ami ezer kérdést vetett fel design és művészet viszonyával kapcsolatban.  Az acb Galéria hat művészével együttműködve készült el hat installáció, amiben a művészek munkái és a MÖBELKUNST bútorai közösen szerepelnek - hat különféle választ kapunk ezekre a kérdésekre, és végül minden tárgy komfortosan érzi magát ezen a kiállításon, szimpla alá-fölérendeltségi viszonynál jóval összetettebb kapcsolatba kerülve. Szoros szimbiózis, átvilágítás, magyarázat, vagy éppen teljes összeolvadás jellemzi ezeket a találkozásokat, a kiállító művészek közül ugyanis mindenkit foglalkoztat valamilyen módon a tárgyak élete, emlékezete, titkai.

Résztvevő művészek:
Esterházy Marcell, Gerhes Gábor, Halász Péter, Horváth Tibor, Szarka Péter, Várnai Gyula

Helyszín:
MÖBELKUNST
1097 Budapest, Földváry utca 4.

Nyitva:
szeptember 28. – október 6.

http://www.acbgaleria.hu/
https://www.facebook.com/acbgaleria
http://www.mobelkunst.hu/
http://facebook.com/mobelkunst