Enter/ing – Az FKSE új tagjainak kiállítása

Kiállító művészek és szervezők: Alpern Bernadett, Bartha Máté, Donka Gergely, Icko Dávid, Klima Gábor, Koós Gábor, Kovács Olívia, Kútvölgyi-Szabó Áron, Páll Tamás, Pongor Soma, Rudas Klára, Szakszon Imre, Tulisz Hajnalka, Viskovic Jelena Barkóczi Flóra, Feigl Nóra, Gadó Flóra, Istvánkó Bea, Juhász Anna, Német Szilvi, Salamon Júlia További információ itt.

Megnyitó: 2014. január 22. 19:00
A kiállítást megnyitja: Csatlós Judit, antropológus

Kapcsolódó program:
Enter: 2014. január 15. 19:00

A kiállítás megtekinthető: 2014. január 16 -január 30.

*** Sajtóanyag ***

Az FKSE hagyományos „új tagok kiállításának” fókuszába idén – magából a tagfelvételből, egy új közösségbe való bekerülés szituációjából kiindulva – az önreprezentáció, a bemutatkozás gesztusa, és annak lehetséges módozatai kerülnek. A bemutatkozás ez alkalommal nem „csak” a közönségnek szólna, hanem az új tagok egymást is ennek a kiállításnak a keretében ismerik meg jobban – ez utóbbit egy újonnan formálódó közösség esetében különösen fontosnak tartjuk. Másik kiindulópontunk a kiállított művek jellege volt. Bemutatkozó tárlatok, kipakolások alkalmakor gyakorta elvárt, az alkotóra esszenciálisan jellemző, összegző munkák helyett/mellett (mely elvárás sokszor magukat a művészeket is nehéz helyzetbe hozza) mindenki feltehette magának a kérdést, hol tart most éppen alkotói tevékenységében, és milyen születőben lévő
ötletek foglalkoztatják aktuálisan.

A kiállítás egy nyitott, dinamikus struktúraként működik. Az első „klasszikusabb” fázis, amely január 15-től látható a Stúdió  Galéria terében, a művészek által eddigi műveikből összeállított anyagot mutatja be. Január 22-től pedig – egy több napos közös workshop eredményeként – egy kibővült, az eredeti kiállításmagot újraértelmező, a teret feltöltő és aktivizáló kiállítás várja a látogatókat. A többfázisú munka lehetővé teszi a komplexebb és árnyaltabb bemutatkozást és a reprezentatív munkákat kísérletező, vállaltan kezdeti stádiumban levő ötletekkel egészíti ki. Ez a folyamat egyrészt akár új együttműködések, kooperációk kezdete is lehet, egymás első körben kiállított munkáira reflektálva; másrészt a nézők számára láthatóvá válik a művészi munkafolyamatnak egy olyan köztes fázisa, amelyhez többnyire nem férnek hozzá.

Stúdió Galéria
1077 Budapest, Rottenbiller utca 35.
K, Cs, P: 10-18; Sze: 12-18