ARTMAGAZIN LIVEACT - LAPBEMUTATÓ

LOFFICE rendezvényterem, 2013. július 2.

A 10 éves Artmagazin legújabb számában tombol a nyár – fürdőruhás nők pózolnak Bauhaus épületek teraszain, Josephine Baker és a Tiller görlök mosolyognak fedetlen vállakkal, az Újlak csoport piknikezik a Városligetben, Benczúr Gyula felesége pedig a Starnbergi tó partján napozgat kislányaival.

A magazin 59. számát most élőben is megmutatjuk. Az est programja:

Újlak filmbemutató - ál-archív betét egy soha el nem készült filmből.
A 21 évvel ezelőtt forgatott10 perces vicces etűdben az Újlak csoport még romlatlan és mosolygó szemű tagjai nagybányai festők szellemét idézik korabeli jelmezekben és plen air.
A filmről Topor Tünde, a csoportról Mélyi József mesél.

Éljen a modern építészet, tetőteraszt mindenkinek! - mozgalmunkról Szikra Renáta mesél, ahogyan a 20-30-as évek sztárparádés filmplakátjairól is.

„Mert olyat a Szex és New Yorkban is láttunk már, hogy a főhősnő a konyhaasztalon meztelenül fekve, szusikkal feldíszítve várja haza fiatal szörfös pasiját. Aki órákat késik amúgy, mindegy, de a film 2008-as. Meret 1959-ben elképzelhetetlenül bátor volt, amikor egy kiállításra, valódi nőt fektetett pucéran az asztalra, haja köré gyümölcsöket és szirmokat tett, testére ételeket halmozott, melleire édes krémeket.”

A független, tehetséges és gyönyörű Meret Oppenheim bécsi kiállításáról Winkler Nóra mesél.

Nézzük, mi újság a világban. Roskó Gábor MODEM-beli retrospektívjéről Topor Tünde tart előadást.

„Azt hiszem a másodikos olvasókönyvben volt az az olvasmány, amelyikben egy kislánynak kanyarója van, ezért piros cédulát tesznek a lakás ajtajára, hogy vigyázat, fertőző beteg, látogatni tilos. Emlékszem mennyire nem értettem, hogy amikor én voltam kanyarós, ránk miért nem ragasztottak ki ilyet. Ezek szerint van egy másik világ, hiszen az olvasókönyv ír róla, de nálunk nem az a világ van.”