ELSŐ KÉZBŐL – Végre tanulhatunk valamit @ Kincsem Palota

A Képíró utcai Kisterem az elmúlt hónapok kihívásait követően rövid időre kilépett a megszokott keretei közül és szeptemberben egy nagyszabású kiállítást rendezett a galéria által képviselt fiatal és középgenerációs művészek részvételével a Kincsem-palotában.

A galéria a közös gondolkodás és az együttműködés mentén kezdeményezte a projektet, lehetőséget kínálva, hogy a virtuális jelenlét helyett újra közvetlen kapcsolatba kerüljünk a művészettel. A kiállítás izgalmas válogatást mutatott be a Kisterem által képviselt művészek legfrissebb munkáiból a nagyközönség számára.

A kiállítás exkluzív helyszíne a kiállítás idejére ismét megnyíló Reáltanoda utcai Kincsem-palota, melyet a híres versenyló gazdája, Blaskovich Ernő építtetett az 1870-es években. A Reáltanoda utcában ma is áll a palota, de a háború utáni leválasztások által felszabdalták, évtizedek óta lakatlanul, lezárva, erősen leromlott állapotban van. A különleges apropóból megnyíló, egykor fényűzően berendezett neoreneszánsz palota emeleti termeiben fellelhetünk megmaradt részleteket a selyemtapétából, díszes kerámiakályhából, ólomüvegablakokból és a faragott ajtókból.

Kiállító művészek: Albert Ádám, Ex-artists' collective, Fischer Judit, Fodor János, Gosztola Kitti, Káldi Katalin, Kaszás Tamás, Kokesch Ádám, Kristóf Gábor, Kristóf Krisztián, Molnár Zsolt, Randomroutines, Sugár János, Szegedy-Maszák Zoltán, Szinyova Gergő, Vécsei Júlia

Kurátori koncepció: Kisterem

A kiállítás szeptember 11–30. között volt látogatható.

Videó: Simon Zsuzsanna


A videó a Summa Artium támogatásával jött létre.

Summa logo


Screenshot 2020-09-29 at 13.48.41.jpg
ELSŐ KÉZBŐL – Németh Hajnal: My time, your time

Németh Hajnal a galeri ffrindiauban rendezett és augusztus közepén zárt kiállításáról mesél.

full_004764.png
ELSŐ KÉZBŐL: Bak Imre: Aktuális, időtlen – Egy életmű rétegei

Bak Imre és az egész Artmagazin szerkesztőség ellátogatott Paksra a művész életművét Fehér Dávid válogatásában áttekintő bemutatóra. A kiállításban Imre mintegy két órán keresztül kalauzolt minket. Első kézből hallottunk tőle elődökről, külföldi tapasztalatokról, Hamvas Béláról, élet-műről, korszakhatárokról, térillúzióról, szakma és művészet viszonyáról.

full_006529.png
ELSŐ KÉZBŐL: Barakonyi Szabolcs mesél önálló kiállításáról

Barakonyi Szabolcs a Deák Erika Galériában rendezett és csütörtökön záró Hűlt hely című anyagáról mesél. 

 

 

 

full_005828.png
ELSŐ KÉZBŐL: Csató József mesél önálló kiállításáról

Csató József az aqb Project Space-ben rendezett és néhány hete bezárt Selfminerals Under My Shoe című anyagáról mesél.