„Van egy fő motívumom, amiről azt gondolom, elég erős ahhoz, hogy építeni tudják rá egy képet – ami körülötte van, az ködös, csak útközben derül ki.” – PINTÉR GÁBOR VIDEÓINTERJÚ

Cserna Endre – Szilágyi Róza Tekla

Pintér Gáborral a Longtermhandstandben május és július között megvalósult Sensational Nothing című kiállításán készített interjút az Artmagazin Online. A festőművésszel a képzőművészeti tradíciókról, a nosztalgia tereiről, a „cigiző sörről”, valamint a Hurrikán Press-szel együttműködésben kiadott könyvéről beszélgettünk, amelyben nem a festményei, hanem a rajzai kerültek bemutatásra.

Interjú, koncepció: Cserna Endre, Szilágyi Róza Tekla
Videó: Bognár Benedek és Simon Zsuzsanna
Arculat: l2 studio
A videó a Longtermhandstand támogatásával valósult meg.
www.longtermhandstand.art

Screenshot 2022-03-03 at 14.09.10.jpg
„Nem látom, nem látom, nem látom, most látom.”

Az Artmagazin Online megújult arculatú videóinterjú-sorozatának első részében Neogrády-Kiss Barnabással beszélgetünk budafoki műtermében.

torulavideokover.jpg
„Minden gondolatot egy érzelem előz meg.” – Lőrincz Réka és Vékony Dorottya videóinterjú

Lőrincz Réka és Vékony Dorottya kiállítása, az Everything is more than meets the mind a győri Torula kiállítóterében olyan műalkotásokat mutatott be a művészek személyes nézőpontjain keresztül, amelyek a kollektív gondoskodás, a produktivitás, a születés, a személyes kibontakozás és az alternatív értékrendek témáit vizsgálták.

Screenshot 2022-08-23 at 12.29.40.jpg
„Van valami okkult varázs abban, hogy mitől lesz jó egy képem."

Az Artmagazin Online megújult arculatú videóinterjú-sorozatának ötödik részében Keresztesi Botonddal beszélgettünk.