Tarantino Hollywoodja

Topor Tünde és Winkler Nóra páros művészeti előadása képekkel

Helyszín: THE STUDIOS, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 38.
2019. október 10. 18:00

Tarantino új filmje Hollywood sokadik aranykorába visz, kulisszákba, flitterekbe, Los Angeles villanegyedébe, a letűnőben lévő hollywoodi és a felívelőben lévő spagettiwesternek világába, sztárok, kaszkadőrök, táncosok közé. Az álomgyár glamúrja és a képzőművészet kölcsönösen hatottak egymásra; a pop-art művek és a moziplakátok, képregények, a felnagyítás és a léptékváltások, az újfajta sztárkultusz mind-mind ennek eredménye. És persze az alaptoposz: a stúdiók sikertörténete elválaszthatatlan magyar származású alapítóiktól, a kivándorolt és ott alkotó kreatív elméktől.

Az előadás sok képpel és történettel mutatja meg a film és festészet oda-vissza inspirációját a balassagyarmati Deutsch nővérek Dolly Sistersként táncolt fantasztikus revüitől Andy Warhol és Tom Wesselmann vibráló poszterein át a Tarantino kortárs Jeff Koons és Damien Hirst megalomániájáig. A végén mindennek feloldása - de ez legyen meglepetés!

Részvételi díj: 2 500 Ft
Regisztráció: [email protected]

A The Studios a budapesti művészeti és kulturális élet egyik központja, melynek egyedien berendezett terei nem csak privát rendezvényeknek, hanem számos saját szervezésű programnak ad otthont, köztük a The Brody Collection által fémjelzett kiállításoknak.