Ezt nézd! – Mindjárt karácsony

A héten szinte mindenhol érezhetjük a karácsonyi tematikát. Összefogás, forraltborozás, karácsonyi céges bulik várnak minket.

 

Hétfőn 18:00-kor nyílik a KÉP-ÉLMÉNY című csoportos kiállítás a Capa Központban. A magyar fotográfusok és a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok részvételével megvalósult projekt a Bolyai Gyermekotthoni Központban 2018 januárjában induló, fotó alapú művészetterápiás és élménypedagógiai projekt összegzése. A közel egyéves munkát bemutató tárlat egészen márciusig látogatható.


Forrás: facebook.com

Kedden 20:00-kor a Trafóban nézhetjük meg Mészáros Máté United Space of Ambivalence című előadását. A Bakó Tamás, Kelemen Patrik, Mikó Dávid, Téri Gáspár és Mészáros Máté előadásában megvalósuló projekt során a tér folyamatosan változó, élő installáció, a szerepek pedig sorozatosan felcserélődnek. A most debütáló darab zenéjét Porteleki Áron szerezte.


Forrás: facebook.com

Szerdán 18:00-kor kezdődik a BÁV Aukciósház idei utolsó aukciója. A több mint 100 tételt felsorakoztató kínálatban többek között feLugossy László, ef Zámbó István, Aknay János, Gyarmathy Tihamér, Gyémánt László vagy Fehér László művei is megtalálhatók. Az anyag azonban a szentendrei Vajda Lajos Stúdió alapítóművészeinek alkotásai mellett olyan neveket is felsorakoztat, mint az eddig elsősorban divattervezőként ismert Náray Tamás vagy a külföldön is befutott A. Nagy Gábor. A műveket ma még meg lehet tekinteni a BÁV Apszisteremben 10 és 18 óra között.

Csütörtökön 19:00-kor irány a Király utcai LOLLIPOP és Kerekes Gábor Levicity - Floating Metropolis kiállításának megnyitója. Az itt bemutatott munkák azt pedzegetik, vajon mi történik ha a Földön​ ​elfogy az élhető tér? Az itt bemutatott térbeli kollázson keresztül kirajzolódó utópia a levegőben lebegő városok lehetőségét vizsgálja.

Pénteken 19:00-kor startol a T+U szokásos céges karácsonyi eseménye, a lapszámbemutatóval egybekötött, most az Exiles csapatával együtt szervezett egész estés összejövetele. Az ICE címet viselő lapszámot György Péter esztéta és egyetemi tanár mutatja be, az este folyamán pedig a képzőművészetben is érdekelt DJ-k váltják egymást a pult mögött. Speckó koktélok is lesznek, hogyha mindebben érdekeltek vagyunk, akkor az eseményre történő belépést 1000 forint ellenében válthatjuk meg.


Forrás: facebook.com
full_006051.png
Ezt nézd! – Közeleg a karácsony

Kereskedelmi galériák, művészeti intézmények és kezdeményezések, műteremházak eseményei várnak minket a héten.