Irodai művészeti menedzsment

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2012-ben ismét útjára indul a Bring the Art Home kiállítássorozata

 

Budapest, 2012. július 18. – A LOFFICE által életre hívott képzőművészeti kezdeményezés célja, hogy megtöbbszörözze a kezdő és a már ismert művészek érvényesülési esélyeit. A program idén külföldre is kitekint.

 

A LOFFICE nagy sikerű Bring the Art Home (BAH) programsorozata harmadik évéhez érkezett. Az elmúlt időszakban közel 100 művész portfóliója közül több mint 20-at választott ki a BAH mentor programjának szakmai zsűrije, melyeket a mintegy 15 hazai vállalat irodáiban és egyéb helyszíneken megrendezett vándorkiállításokon, közvetlenül a potenciális vásárlók, mecénások falain mutatott be a LOFFICE művészetmenedzsmenttel foglalkozó csapata.

2012-ben a LOFFICE közösségi irodái négy budapesti és egy bécsi helyszínen találhatók meg. A közösségi munka hazai úttörői nem csupán irodáik gyorsan növekvő népszerűségével, hanem ergonómikus, designtudatos munkaállomások kialakításával, és ezzel párhuzamosan a kortárs művészet munkatérbe való integrálásának igényével is nevet szereztek maguknak. 

Az iroda, amely kezdetben még saját műgyűjteményének létrehozását tűzte ki célul, ma már több más hasonló közép- és nagyvállalat kortárs gyűjteményének összeállításához nyújt kreatív és szakmai segítséget, miközben egyedülálló lehetőséget biztosít pályakezdő képzőművészek egy válogatott csoportjának az ismertség megszerzéséhez.

A BAH mentor program idén is várja azon művészek jelentkezését, akik nyitottak arra, hogy alkotásaikkal egy nemzetközi közönség előtt is megmérettessenek, és akik a galériák és kiállítóterek falain kívül, vállalatok, alternatív aukciók, csereprogramok és art visit események világában is kipróbálnák magukat. A beérkezett portfóliókat idén is Winkler Nóra vezetésével, egy művészettörténészekből, kurátorokból és műgyűjtőkből álló szakmai zsűri bírálja el, amelynek a korábbi években már tagja volt Aknai Katalin művészettörténész és műértő, Nemes Attila, a Fictionlab és Kitchen Budapest kurátora, valamint Fenyvesi Áron, a Trafó Galéria vezetője is. Az idei szakmai zsűri névsorát a szervezők 2012 őszén teszik közzé.

Pályázni az [email protected] e-mail címen lehet önéletrajzzal, vagy artist statement-tel és digitális portfólióval, melyben kötelezően szerepelnie kell 2012-ben készített, friss alkotásoknak is. Portfólió helyett egy minden részletre kiterjedő, a műveket katalogizált formában tartalmazó saját weboldallal is lehet jelentkezni.


Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 30.


 

Full 002776