Sziget Fesztivál 2012

Művészszemmel

Idén augusztus 6-ikától 12. alkalommal veszi kezdetét a Sziget! 1993 óta sok víz folyt le a Dunán. A hajógyári sziget arculata is merőben megváltozott az első fesztiválhoz képest. A rengeteg program között szinte lehetetlen eligazodni. Szinte minden, ami művészetnek nevezhető helyet kap a szigeten, legyen szó zenéről, táncról, irodalomról, színházról, képzőművészetről.

Az új összművészeti helyszín, a KultúrZóna, kulturális és művészeti találkozóhely. Kortárs színház és tánc, képzőművészet, dizájn, klasszikus zene, éjjeli jazz, irodalom, slam poetry, stand-up comedy, kis utcaszínház produkciók, kerekasztal beszélgetések, workshopok várják a Szigetlátogatót.

Ezen belül a Múzeumi Negyed már ötödik éve van jelen a Szigeten.
Budapesti és magyarországi múzeumok bemutatkozása,  műhelyfoglalkozások, kvízjátékok, kerekasztal-beszélgetések és performanszok.
Idén a következő intézmények programjai várják a látogatókat:
Aquincumi Múzeum, Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria, Iparművészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum, MODEM, Petőfi Irodalmi Múzeum Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeum, Budapest Galéria, Emlékpont, kArton karikatúra és képregény múzeum, Kiscelli Múzeum, Kresz Géza Mentőmúzeum, Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum, Skanzen.

http://www.sziget.hu/fesztival