Megszűnés veszélyezteti az FKSE-t

A hozzávetőleg 500 fős tagságú, közel 60 éve létező jelentős kulturális egyesületet a jelenlegi kulturális körülmények között a megszűnés veszélyezteti.

Az FKSE közleménye:

Az FKSE a progresszív művészeti törekvések támogatásában élen járó egyik legfontosabb független képzőművészeti szervezet, az Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) a magyar művészeti élet meghatározó tagjai előtt sem ismeretlen, hiszen a legtöbben itt kezdték pályafutásukat. A nonprofit tevékenységet folytató egyesület nem pusztán a fiatal alkotók láthatóságát mozdítja elő, hanem egy tágabb szellemi közösséget is jelent az alternatív kulturális színtér egészének. Tekintettel a független szakmai szervezetek számára egyre kedvezőtlenebbé váló kultúrpolitikai légkörre, a sok évtizedes múltra visszatekintő egyesület mára a megszűnés küszöbén áll. Az éves programban ezért kiemelten fontos esemény a PATRON jótékonysági műtárgyvásár – idén mintegy 100 művész több mint 180 alkotása -, amely széles körben teremt lehetőséget az egyesület támogatására.

Az egyesület vezetése emellett a financiális helyzet megoldásán dolgozik, melynek részeként funkcióit bővíti és új pénzügyi források keresésével foglalkozik.
Támogatásokat, illetve felajánlásokat szívesen fogadunk.
Számlaszámunk: OTP Bank 11707024-22118442

full_005621.png
Forever Young - Artmagazin Kortárs Aukció december 19-én a Fészek kupolatermében

Mi mást hirdethetnénk a 100. lapszámát ünneplő Artmagazin aukcióján, mint a művészet állandó megújulását, körforgását - és ezt egy körkörös térben.

full_005626.jpg
ISBN feat Patron books – karácsonyi kiadvány vásár

Az idei PATRON műtárgyvásár szatellit programjaként a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) és az ISBN könyv+galéria* közös művészeti kiadvány vásárt rendez 2017. december 13. és 21. között.