Félmillió forint az FKSE-nek – szeretettel, Artmagazin!

Az Artmagazin nagyvonalú gesztussal zárta ünnepi évét, mely a 100. lapszám köré szervezett programokkal telt. 

 

A Fészek Művészklub művészeti történetekben gazdag, elképesztő atmoszférájú tereiben a magazin munkatársai által válogatott anyagból, négynapos kiállítás után megrendezett kortárs-aukció bevételéből az Artmagazin félmillió forinttal támogatja az anyagi nehézségei miatt a megszűnés szélére sodródott FKSE - Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületet. Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője szerint:

„A Forever Young aukció megrendezését még azelőtt találtuk ki egy hozzánk éppúgy, mint az FKSE-hez közel álló gyűjtő ötlete nyomán, hogy a sajtót bejárták volna az FKSE megszűnésének veszélyéről szóló hírek. Nagyon örülünk, hogy az aukciónak, illetve az ott vásárló barátainknak köszönhetően ekkora adománnyal tudjuk támogatni őket. Feltétlenül meg kell említenünk Szabó Attila, Szalay Péter és Szemző Zsófia nevét is, akik az aukciónkon szereplő művükért befolyt teljes összeget felajánlották az FKSE-nek. Az FKSE léte szívügyünk, nemcsak azért mert a lapban sokat foglalkoztunk az egyesület történetével, vagy mert sok olyan művésszel készítettünk interjút, aki erős szálakkal kötődött vagy kötődik az Egyesülethez, hanem mert tetszik a radikalizmusuk. Semmiféle módon nem akarunk belefolyni a belügyeikbe, csak szeretnénk jelezni, hogy egy ilyen szervezet fenntartása, létezésének biztosítása az egész szakma közös ügye.”
 
Az Artmagazin szerkesztősége a LOFFICE közösségi irodában   Fotó: Szmolka Zoltán © Artmagazin
 
Látogatók és dolgozók az Artmagazin100 Forever Young Kortárs Aukció tételeinek kiállításán a Fészek Galériában.
 
Látogatók és dolgozók az Artmagazin100 Forever Young Kortárs Aukció tételeinek kiállításán a Fészek Galériában.
 
 
Az aukciós KATALÓGUS a résztvevő művészekkel.
 
_
 
ARTMAGAZIN ♡ FKSE

Az Artmagazin oldalain a fiatal, pályakezdő képzőművészek, az FKSE tagjai, rendezvényei, ügyei rendszeresen megjelennek. Az ajánlók és a hU36 interjúk mellett Zombori Mónika háromrészes sorozata is olvasható, amely áttekinti a Fiatal Képzőművészek Stúdiója hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évekbeli reprezentatív éves kiállításainak történetét a korabeli kiadványokra és sajtómegjelenésekre támaszkodva. A kutatást segítve megjelent Zombori Mónika az FKSE rendszerváltás előtti kiállításait dokumentáló Stúdió Archívummal kapcsolatos felhívása is.
A lap kiemelten foglalkozik a Patron műtárgyvásárral, és az ahhoz kapcsolódó programokkal, akárcsak a Gallery by Night című kiállítássorozattal.
Nemcsak a Stúdió Rottenbiller utcai helyszínén, hanem az FKSE és az MKE közös kiállítóterében, a Laborban rendezett események is fellelhetőek az ajánlókban, beszámolókban. Akárcsak az Art+Text és az FKSE együttműködésében megrendezett pop-up kiállítások.
Szintén az Artmagazin felületén jelentek meg a (2) Hét Műtárgya események dokumentációi és esemény-beharangozói is.
Az interjúk jelentős része FKSE-tagokkal készült, illetve tavaly megtudhattuk Kozma Eszter, az FKSE korábbi elnökének válaszaiból, hogy szerinte mely események voltak a legjelentősebbek 2016-ban.
Az FKSE-vel kapcsolatos hírek, újdonságok is helyet kapnak az Artmagazin Online felületén, így az új tagok listája, vagy éppen a bemutatkozó kiállításuk beszámolója is fellelhetőek az oldalon.