FELHÍVÁS: ŐRIZZ VELÜNK!

Légy részese a Tűz a múzeumban projektnek!

Kedves Mindenki, akihez eljut ez a felhívás!
 
Sok-sok szervezés után ma végre elindult az OFF Biennálé Budapest!
Pár projekt azonban még keresi, azokat a lelkes érdeklődőket, akik tudnának segíteni egyes elképzelések megvalósulásában!
 
Így Sugár János Tűz a múzeumban projektje is, ami 2010-ben majdnem létrejött, de végül az utolsó pillanatban elbukott.
 
Most itt a lehetőség, hogy az egész OFF ideje alatt, 40 napig égjen a tűz a Ráday utcában, viszont a tüzet nem hagyhatjuk őrizetlenül, arra mindig valakinek vigyáznia kell, és ebben - a tűzőrzésben számítunk nagyon a segítségedre! A tűzőrzés alatt lehet szalonnát sütni, grillezni, iszogatni, régi papírokat elégetni, vagy csak ülni és beszélgetni. Ez április 24. és május 31. között egy-egy napot jelent és akár csak 2 órás tűzőrzésre való jelentkezés is már nagyon sokat jelentene, hogy megvalósuljon egy igazi közösségi projekt.
 
Ha nem gyűlik össze elég jelentkező, sajnos ismét el fog bukni a Tűz a múzeumban projekt, és érdeklődés hiányában ki fog aludni a tűz. Nagyon számítunk, arra, hogy segítségeddel 40 napig életbe tarthatjuk a tüzet, és az nem fog kihunyni!
 
Ezen a linken egy táblázatot találsz, ahol nagyon egyszerűen ki tudod választani, hogy milyen időpontokban érsz rá, válaszodban ([email protected]) pedig kérlek írd le, hogy pontosan melyik nap és milyen idősáv lenne neked megfelelő - lehet 2-4-6 vagy akár egész napos őrzést is vállalni. (Jelenleg április 24- és május 1. közötti időtartamokra várunk főleg jelentkezőket, de ha későbbi időpontban érnél rá, kérlek azt is jelezd): 
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YquI4ZKaY90HoMbdsL-z7PI3aGlVE2fiuA4YerDNvKU/edit?usp=sharing
 
 
Az OFFBB nevében nagyon köszönjük,
A tűzbrigád
 
 
A teljes felhívás itt olvasható:
 

Az OFF-Biennálé keretén belül lehetségessé vált Sugár János 2010-ben elbukott, Tűz a múzeumban című tervének megvalósítása. A folyamatosan életben tartott tűz, az idén először megrendezésre kerülő OFF-Biennále szimbolikus, közösségkovácsoló projektje lesz. Az OFF-ot létrehozó szakmai közeg és a közönség soraiból önként jelentkezők tartanák a biennále ideje alatt életben a tüzet, amely így a közös gondolkodás, a beszélgetés, az együttes cselekvés jelképévé, és egyben formálójává válhat.

2015. április 24-én az OFF-Biennále egyik helyszínén, a Ráday utcában található Rombusz Terasz területén, egy kisebb, megközelítőleg 50 cm lángmagasságú tábortüzet rakunk, körülötte székek, karosszékek, matrac. A látogatóktól függetlenül, önként vállalkozók őrzik a tüzet közel 40 napon át éjjel-nappal. Amíg tart az OFF-Biennále, ég a tűz. Az odakészített fával táplálni lehet a tüzet, de akár el lehet égetni személyes papírokat is, vagy csupán székből nézni a lángokat.

A tüzet napi 24 órában őrizni kell.  A tűz őrzése aktív jelenlét, az egyetlen tennivaló a tűzre való felügyelet, táplálni, nem engedni kihunyni. Ezen túl, melegedésen, társasági életen át a szalonnasütésig bármi megengedett.

Azt szeretnénk megtudni, hogy egy neked megfelelő időpontban vállalnál-e tűzőrzést?

Ha részt szeretnél venni a tűz őrzésében jelentkezz a <[email protected]> címen.

Kérjük jelezd, hogy egyszeri vagy többszöri, nappali vagy éjszakai őrzést vállalnál.


Sugár János és az OFF-Biennále tűzbrigádja


http://offbiennale.tumblr.com/post/116932694894/sugar-janos-tuz-a-muzeumban-fire-in-the-museum#notes


http://offbiennale.hu/news-hu/jelentkezzetek-orzonek-hogy-az-off-egesz-ideje-alatt-eghessen-a-tuz/


http://www.btmfk.iif.hu/sugarj.html