Jovánovics György kiállítása a londoni The Mayor Gallery-ben

Artmagazin

2016. szeptember 14-től egészen október 28-ig látogatható Jovánovics György kiállítása a londoni The Mayor Gallery-ben.

A The Mayor Gallery-t Fred Mayor alapította 1925-ben, modern és kortárs művészeti profillal. A hetvenes évek elejétől az alapító fia, James Mayor vezetésével a galéria amerikai művészekre fókuszált: a pop-art nagyjaira, a konceptuális művészet és az absztrakt expresszionizmus képviselőire köztük Eva Hessere, Roy Lichtensteinre, Agnes Martinra, Claes Oldenburgra, Robert Rauschenbergre, Robert Rymanre, Cy Twomblyra és Andy Warholra. Később a minimal art, a dada és a legendás Zero Group tagjai is bekerültek a képviseltek közé. Az utóbbi időben a The Mayor Gallery érdeklődése a kelet-közép-európai régióra is kiterjedt. A kölni Bookmarks kiállításon, amely a 70-es és a 80-as évek nemhivatalos művészetének megkerülhetetlen magyarországi alakjait mutatta be, több magyar művészt is kiemelt figyelemben részesítettek. Ennek az összetett folyamatnak az eredményeképpen került most sor Jovánovics György londoni bemutatójára is.


Jovánovics György: Dupla relief, 1991

A The Mayor Gallery Jovánovicsot a szeptember 22. és 25. között megrendezett ötödik nemzetközi kortárs és modern művészeti EXPO CHICAGO-n is bemutatja. 


Kapcsolódó tartalmak:
 

Mucsi Emese: Ez az ő asztala – a balatonfüredi Jovánovics György – EGY ÖNÉLETRAJZ című kiállításról In: Artmagazin, 2016/3. 48-49. o.

Tanárok a Képzővészeti Egyetemen IV. - Jovánovics György In: Artmagazin, 2005/3. 64-67 o.

BOOKMARKS – videóinterjú (2013, Budapest)

Rechnitzer Zsófia: „És mindeközben Kölnben „a magyar művészet újrafelfedezése zajlik”* – Képes beszámoló a 2015-ös Art Cologne-ról és a Bookmarks kiállításról