74 millió forinttal támogatták a műkedvelők a Bátor Tábort

Immár 14. alkalommal rendezték meg a Bátor Tábor kortárs művészeti aukcióját, amelynek helyszíne a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeum épülete volt. A körülbelül 90 alkotást magába foglaló aukciós anyagnak köszönhetően74 millió forint támogatás folyt be. 

A 14. jótékonysági aukció nívóját tükrözi, hogy a felvonuló hazai alkotók közül sokan a világ legjelentősebb műkereskedelmi központjaiban is megállják a helyüket, valamint nemzetközi vezető galériák kortárs művészei is megmutatták magukat a magyar közönség előtt, közülük jó néhányan magyar gyökerekkel rendelkeznek. Az árverést a kezdetektől Winkler Nóra vezeti, a Kieselbach Galéria munkatársainak szakmai felügyelete mellett. Ahogy eddig is megszokott volt, az árverést megelőzően most is tárlatvezetést szerveztek a kalapács alá kerülő művek megismerésére. Az aukció budapesti kísérőrendezvénye, melyre magyar és külföldi művészeken túl galériavezetők, gyűjtők és kurátorok kapnak meghívást a Bátor Tábor szervezésében, lehetőséget teremtett arra, hogy kötetlen keretek között ismerkedhessenek a kortárs magyar képzőművészet szcénájával, mely így szép lassan bekerül Európa vérkeringésébe.

A Bátor Tábor aukcióján mindig van egy tétel, amelyet az egyik táboros gyerek készít egy művész segítségével. Idén Széplaki Lea alkotására lehetett licitálni, amely végül 1 400 000 forintért kelt el.




Káldi Katalin, aki az alkotás létrejöttét segítette, és Széplaki Lea. Fotó: Winkler Nóra


Széplaki Lea festményéért rengeteg kéz emelkedett a magasba. Fotó: Winkler Nóra