A Corvin Rajziskola képzőművészeti ösztöndíjai

A Corvin Rajziskola és Művészeti Stúdió idén is pályázatot hirdet művészpályára készülő fiatalok számára.

A Corvin Rajziskola több mint 20 éves fennállása óta képzőművészek és dizájnerek generációit nevelte ki és indította el pályáján. Rajz, szobrászat, festészet kurzusaikon a művészeti egyetemre készülő hallgatók folyamatos korrektúra mellett, egyéni tanrend alapján sajátíthatják el az alkotási metódusok elméletét és gyakorlatát. Az alapoktól módszeresen felépített tanrenddel segítenek hallgatóiknak megtalálni egyéni rajzi és festészeti stílusukat, hogy később egyedül is megállják helyüket a képzőművészet és a dizájn világában. Az iskola tanárai tapasztalt művészpedagógusok, szakterületükön kiemelkedő alkotók. Hallgatóik minden évben szép eredménnyel nyernek felvételt hazai és nemzetközi egyetemek művészeti szakjaira.

Az ösztöndíjpályázat célja olyan kimagaslóan tehetséges fiatalok felkutatása, támogatása, akiknek az anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé a művészeti képzéseken való részvételt, így hátrányból indulnak a művészeti egyetemek felvételi vizsgáin.

Elnyerhető ösztöndíjak:
A Corvin Rajziskola három fiatal tehetségnek biztosít ingyenes felkészülési lehetőséget Rajz, Festészet, Szobrászat képzésén négy hónapon keresztül.
I. Ösztöndíj: heti 4 alkalmas rajzbérlet 4 hónapra (október-január) 128 000 Ft értékben
II. Ösztöndíj: heti 3 alkalmas rajzbérlet 4 hónapra (október-január) 96 000 Ft értékben
III. Ösztöndíj: heti 2 alkalmas rajzbérlet 4 hónapra (október-január) 76 000 Ft értékben

Pályázati feltételek:
I. Forduló: a pályázati anyagodat szeptember 10-ig a [email protected] kell elküldeni, ami tartalmazza: önéletrajz, motivációs levél, elérhetőségek, tanulmányrajzok (5 db), kreatív munkák (5 db).
A pályázaton való indulás feltétele, hogy a pályázó az elnyerhető díjakat maradéktalanul felhasználja.
A második fordulóba bekerülő jelentkezőket e-mailben értesítik.
II. Forduló: interjú beszélgetés szeptember 22-én a Corvin Rajziskolában.
Az interjúra a pályázónak szükséges elhoznia eddigi tanulmányrajzait és kreatív munkáit.
A pályázatot képző- és iparművészek és az iskola művésztanáraiból összeállított zsűri bírálja el.
Az ösztöndíjpályázat nyerteseit e-mailben értesítik.

full_005883.png
Pályázati kiírás: OFF-Műhely Budapest

Az OFF-Biennále Egyesület pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó fiatal képzőművészek és kurátorok számára egy intenzív inkubációs programban való részvételre, melynek célja, hogy a résztvevők egy vagy két konkrét képzőművészeti projekt megtervezésén és kivitelezésén keresztül új tudást és tapasztalatokat szerezzenek a kortárs képzőművészeti alkotás és projektmenedzsment területén az OFF-Biennále kurátoraival és más meghívott szakemberekkel együttműködve.