ÚJRA NEW YORK!

Az ACAX pályázata 3 hónapos műteremprogramban való részvételre
 


A New York-i Residency Unlimited (RU) és az ACAX együttműködése keretében pályázatot hirdet három hónapos (2013. szeptember-november) műteremprogramban való részvétel támogatására. A pályázatra Magyarországon élő, jelenleg is aktív képzőművészek jelentkezését várják, korhatárra való tekintet nélkül.

A pályázaton elnyerhető három hónapos ösztöndíj az alábbiakat foglalja magában:
- utazás (Budapest – New York – Budapest repülőjegy és transzfer, maximum 900 USD)
- szállás*  (1000 USD/hónap)
- megélhetési költség (1000 USD/hó)
-    az ESTA díja **
-    rugalmas stúdióhasználat a RU-ben
-    a RU személyre szabott, szakmai támogatása, folyamatos konzultációs lehetőség, nemzetközi kontextus
 
A program megvalósulását a Trust for Mutual Understanding (New York) támogatása teszi lehetővé.
Felhívják a pályázók figyelmét, hogy a program megvalósulásának ideje módosulhat, amennyiben az ACAX nem nyeri el a TMU (Trust for Mutual Understanding) pályázat teljes összegét, mely szükséges a program létrejöttéhez.
 

 

 

Elvárás:
Magas szintű angol nyelvtudás a pályázás előfeltétele.
 
A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
-    legfeljebb két oldal hosszú szakmai önéletrajzot angol nyelven
-    digitális portfóliót, mely a pályázó válogatott munkáit tartalmazza
-    legfeljebb két oldal hosszú, angol nyelvű szakmai tervet, melyben a pályázó felvázolja, hogyan használná ki a műteremprogram által nyújtott lehetőséget, milyen projekten kíván dolgozni
 
Kérjük, hogy a szakmai terv kialakításakor vegyék figyelembe a RU profilját. A RU az olyan, helyi kutatást és konzultációt igénylő projektterveket részesíti előnyben, melyekhez érdemben hozzá tud járulni és melyek elsősorban nem műterem-használathoz kötődnek.
 
 
A döntés
 
A nyertes pályázót hazai szakemberekből álló zsűri és a RU kurátorai választják ki. A döntést elsősorban a következő szempontok határozzák meg:
- a beadott portfólió és nemzetközi vonatkozásai
- a leadott szakmai terv relevanciája, illeszkedése a RU profiljához
 
A zsűri a sikertelen pályázatokra vonatkozó döntését nem indokolja.
 
Beadási határidő: 2013. április 15 (hétfő)., 12.00 óra
 
A pályázatokat kizárólag digitális formában várjuk.
A pályázatokat az alábbi szerverre kérjük feltölteni:
 
IP : 195.228.170.212
port: 21
felhasználónév: acax-newyork
jelszó: 4zEVcJEQ
 
Kérjük a pályázókat, hogy a feltöltéshez egy önálló, tömörített mappát hozzanak létre a szerveren. A mappa elnevezése a palyazoazonositoja.zip formátumot kövesse, ékezeteket, pontot, kötőjelet ne használjanak. A pályázó azonosítója lehet a pályázó valódi neve vagy fedőnév. A tömörítéshez bármilyen zip-kompatibilis program (Windows, 7zip, stb.), és bármilyen FTP kliensprogram (Filezilla, TotalCommander, stb) használható.
 
A határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
 
További információ:
(+36 1) 794-6488
[email protected]
 
 
 
Residency Unlimited (RU)
 
A Residency Unlimited (RU) New York Brooklyn negyedében található, egyénre szabott szakmai programot biztosító műteremház. Rezidensei a vizuális művészetek területén aktív, amerikai és nemzetközi művészek és kurátorok. A RU az alkotói tevékenység támogatásának újfajta, együttműködésen alapuló modelljét valósítja meg, mely során a műteremház csapata figyelemmel kíséri a projektek alakulását, és konzultációk biztosításával segíti az alkotók munkáját. Biztosítják továbbá a projekt megvalósításához szükséges logisztikai feltételeket, heti rendszerességgel szerveznek szakmai találkozókat kurátorokkal és művészeti szakemberekkel, valamint lehetőséget nyújtanak a projektek prezentálására. A RU központ belső terei könnyen átalakíthatóak, így megfelelő környezetet biztosítanak az elsősorban nem stúdiómunkán alapuló kurátori és művészeti kutatásokhoz. A program ideje alatt a rezidensek projekttervük megvalósításán, tesztelésén és fejlesztésén dolgozhatnak, miközben lehetőségük van megismerni a világ művészeti fővárosát.
 
További információ: http://www.residencyunlimited.org/
 
 
* A szálláskeresésről a pályázat nyertesének magának kell gondoskodnia, a Residency Unlimited segítséget nyújt a keresésben.
**A program időtartama legfeljebb kilencven nap, melyre ESTA vízum érvényes.
 
++++++++++++++++++
 
Az ACAX tevékenységéről, valamint a legfrissebb nemzetközi pályázati lehetőségekről továbbra is honlapunkon és hírlevelünkben adunk tájékoztatást!
 
Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum szervezeti keretében működik.
 
Az ACAX csapata