Új Múzeum Méheknek

2013. augusztus 22-től a Műcsarnok hátsó teraszán

*** SAJTÓANYAG ***

Méhdemokrácia, rajintelligencia, ehető méhbábok, közösségi méhészet – a Műcsarnokkal együttműködésben megvalósuló Közösségi Méz projekt keretében négynapos programsorozattal nyílik meg csütörtökön az Új Múzeum Méheknek a Műcsarnok hátsó teraszán.

Két hónapos műhelymunka után augusztus 22-től a nagyközönségnek is bemutatkozik Magyarország és Budapest első városi méhészete a Hősök terén, a Műcsarnok hátsó teraszán. Az alapötlet a frankfurti székhelyű finger művészcsoporttól származik, amelynek tagjai, Florian Haas és Andreas Wolf az elmúlt években Németország több nagyvárosában alakítottak ki közösségi méhészeteket és indítottak el úgynevezett vegyes méhészcsoportokat. A budapesti kísérlet július elején kezdődött csaknem 40, különböző korú, hátterű és élethelyzetű érdeklődő bevonásával, akik betekintést nyerhettek a méhészkedés és a mézkészítés alapjaiba, valamint közösen gondozzák a szorgos rovarokat.

A művészeti projekt részeként, és egyúttal egy négynapos programsorozat nyitányaként augusztus 22-én, csütörtökön 18 órakor a Műcsarnok hátsó teraszán felállított kaptárok tetején nyílik meg az Új Múzeum Méheknek. A szokatlan kulturális intézmény három makettszerű termébe a méhek berepülhetnek, a látogatók pedig kívülről nézhetik meg a rendhagyó, tematikus kiállításokat. Az augusztus 22-i megnyitón a német művészek, a szervezők és a méhészcsoport tagjai tárlatvezetéseket tartanak, és a vendégek megkóstolhatják az első budapesti közösségi mézet is.

A Közösségi Méz a Műcsarnokkal együttműködésben megvalósuló független kezdeményezés.

Kurátor: Erdődi Katalin

Részletes program és regisztráció a tárlatvezetésekre a Közösségi Méz honlapján.