Új fesztivál, új pályázat

A Küszöb Fesztivál nyolc kortárs művészeti intézmény együttműködésén alapul, középpontjában a pályakezdő képzőművészek lehetőségei állnak. A fesztivál célja a fiatal képzőművészek, és alkotásaik bemutatása szélesebb közönség előtt.

Ehhez kapcsolódóan 2018. májusában nyolc egyéni és egy csoportos kiállítás valósul meg Budapesten.

A Küszöb hívószavai a váltás/változás/lépték, amely reflektál a projekt célkitűzéseire. A kezdeményezés reakció a pályakezdő képzőművészek sok szempontból nehéz helyzetére. Nincs közvetlen kapcsolat a felsőoktatási intézmények és a képzőművészetet bemutató intézmények (múzeumok, galériák) között, így a felsőoktatási intézményrendszerből kikerülve a pályakezdő fiatalok egy légüres térbe kerülnek.

A tanulmányaik során kevés útmutatást kapnak, hiányoznak azok az intézmények, amelyek segítenék, hogy a fiatal alkotók megőrizhessék a kontinuitást munkájuk során. Ezt a szerepet az FKSE, FFS próbálja ellátni, amely a 35 év alatti fiatalokat támogatja, de nagyon fontos, hogy minél több hasonló profilú intézményrendszeri kezdeményezés jöjjön létre. A fesztivál egy új intézményrendszeri struktúrát hoz létre, átmenetet biztosít, segít az integrációban, bemutatkozási lehetőséget ad.

A pályázatról
A pályázók köre:
● Az összes hallgató, aki jelenleg művészeti felsőoktatásban tanul
● 2013-ban vagy azután diplomázott művészek
Pályázni lehet:
● Egyéni kiállításra
Pályázati feltételek:
● A projekt kurátora csak olyan személy lehet, aki vagy jelenleg is művészeti felsőoktatásban tanul vagy 2013 után diplomázott
● Hiánytalanul kitöltött pályázati dokumentumok
A pályázathoz csatolandó dokumentumok:
● Pályázati adatlap
● Pályázati költségvetés
● Pályázati koncepció (~4000 karakter)
● Pályázó és kurátor önéletrajza és portfóliója

Leadási határidő: 2018. január.7 (vasárnap) éjfél
A pályázatokat a [email protected] e-mail címre várják.

A fesztivál honlapja ezen, Facebook oldala pedig ezen a linken érhető el.