Pályázat a magyar kortárs képzőművészet külföldi megjelenítésére

A kortárs magyar képzőművészet nemzetközi művészeti vásárokon való megjelenésének támogatására hirdetett pályázatot a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A napokban kiírt pályázattal a minisztérium célja a hazai művészeti piac fejlődésének támogatása, a kortárs magyar képzőművészet nemzetközi elismertségének növelése, a magyar kulturális diplomáciai célok megvalósításának előmozdítása. A pályázaton nemzetközi művészeti vásárokon történő részvételre, magyar alkotások jelentős külföldi kiállításokon történő bemutatására, valamint az előző két kategóriához kapcsolódó idegen nyelvű katalógusok, kiadványok készítésére igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

A pályázatokat elbíráló zsűri tagjai:
Küllői Péter, a Tate Gallery Russian and Eastern European Committee, valamint a KKM művészeti konzultatív tanácsának tagja,
Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója,
Sasvári Edit, a Kassák Múzeum igazgatója,
Tallér Ágnes, a Kortárs Galériák Egyesületének elnöke,
Petrányi Zsolt, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének főosztályvezetője.

A pályázatok benyújtásának határideje: április 10.
Pályázati adatlapok és további információk az alábbi honlapon találhatók.


Enteriőr a Moholy-Nagy: Future Present kiállításon, Solomon R. Guggenheim Museum, New York. Forrás: a Külgazdasági és Külügyminisztérium jóvoltából
full_005687.jpg
Újra lehet pályázni a fiatal művészeket támogató ösztöndíjakra

Ismét lehet pályázni a MANK Nonprofit Kft. szakmai lebonyolításában álló, fiatal művészeknek, művészettörténészeknek kiírt ösztöndíjakra. Ráadásul, aki idén nyertesként kerül ki, az elmúlt években megszokottnál magasabb támogatásban részesül.