A Kepesita Collection pályázatot hirdet 35 év alatti kortárs képzőművészek számára

A Kepesita Collection immár nyolcadik alkalommal hirdeti ki pályázatát 35 év alatti kortárs képzőművészek számára. A nyertes pályamű, amely bármilyen médium lehet, 400 000 Ft értékben megvásárlásra kerül a gyűjtemény részére.

A pályázat témája a „bezártság”. Az elmúlt másfél évet az emberiség számára globálisan a Covid-19 járvány határozta meg. A vírus az egész világot felforgatta, és életvitelünkre radikális hatást gyakorolt. Legtöbben a szabad mozgástér átalakulását érezték meg a bőrükön. A karantén, a kijárási tilalom, a személyes fizikai érintkezések, illetve az utazás hiánya sokaknak jelentett nagy kihívást. A járvány és az intézkedések nemcsak gazdasági és politikai, hanem pszichológiai és ontológiai szempontból is átalakulást eredményeztek. Sokaknak a személyes kacsolódás hiánya óriási nehézségeket okozott, vagy az életvitel átalakulását, a bezártságot élték meg nehezen. Másoknak viszont áldás volt a lelassulás, a visszatalálás a személyes térhez és tempóhoz, és remekül ki tudták használni a többletidőt, melyet kreatív kibontakozásra fordítottak.

Az idei pályázat tehát a bezártság sokoldalú jelenségét vizsgálja. Amellett, hogy a bezártság sok esetben korlátoz, fojtogat, frusztrál és tönkretesz, teret is adhat időnek, öninspekciónak, kreativitásnak.

2020 kárándimónika welwitschia mirabilis

Kárándi Mónika: Welwitschia mirabilis, 2020

A támogatásra szánt összeg: 400 000 Ft   

Pályázó személyek: 35 év alatti kortárs képzőművészek 

Beküldési határidő: 2021. november 14., vasárnap éjfél 

A pályázatokat a GalleryTool-on regisztrálva lehet benyújtani. Az online felületre a feltöltés a virtuális kiállítás miatt időigényesebb lehet, mint egy általános pályázat.

Részletek, regisztráció és jelentkezés: az alábbi linken.

A pályázat anyaga:

– CV

– műleírás

– ár/költségvetés

Az top 10-be bekerültek névsorát a Kepesita Collection honlapján, illetve a Facebook-oldalukon teszik közzé legkésőbb november 28-án. További kérdésekre a [email protected] címen tudnak válaszolni.